Reiskalta vastavoimaa toisesta kulmasta

Lehtien keskustelupalstat nimittävät hallituksen vastavoiman, ay-liikkeen mafiaksi. Olenko minä sitten mafioso, olenpa hyvinkin. No minä tuskin herätän kenessäkään pelkoa. Asema ay-liikeessä Reiskan kohdalla on ns. kenttätyön tekijä, lähellä sitä työntekijää.

Asema lähellä työntekijää antaa paremman mahdollisuuden kuulla tuntoja kentältä, kuin esimerkiksi Sipilällä, Stubbilla tai Soinilla. Eivät he kuule kuinka siellä puretaan tuntoja, vai kuinka? Voin kertoa sen, että alkusyksystä oli hämmennystä, epäuskoa. Eihän he, duunarit olleet antaneet mandaattia työsopimusten heikennyksiin, saneluun. On kuulunut kysymys pärjäämisestä, kuinka pienipalkkainen esimerkiksi yrittää pitää itsensä terveenä. Siis ehkä lähellä ihmistä, tai sairasta potilasta oleva duunari valitsee tartuttamisvaihtoehdon vai luuleeko hallitus sanelullaan välinpitämättömyyden kasvavan?..sairaana töihin, oli paikka mikä hyvänsä, niinkö?

Tätä hetkeä elävät työntekijät ovat alkaneet epäuskoisuuden jälkeen nostaa nyrkkiin puristettua kättään taskusta. Ei mene enää läpi nämä Stubbin selitykset kilpailukyvystä ja globaalisuudesta. Siteerataan kyseistä herraa jostain aiemmin, eli ” vxxxu mitä paskaa”, kuten hän oli kaiketi jossain maininnut. Viime viikolla aikaansa seuraavat työntekijät nostivat todenpuhumisen merkityksen, siitä seurauksena oli lyhyesti sori! Miten hallitus luulee duunarin uskovan enää mitään selityksiä mistään prosenttiluvuista, tai kilpailukyvystä. Kyseinen valtionvarainministeriö kai käsittääkseni laskeskeli aiemmin näitä työntekijän asemaan vaikuttavia sanelulukuja?

Lisänä keskusteluun hän, Stubb heitti, että paikallisessa sopimisessa käsitellään paria pikku seikkaa, kuten palkkaa ja työaikaa. Mitenhän siinä aikuisten oikeasti tässä tulee käymään? Uhrataan sopimisen nimissä tuottavuutta, vai onko kaikilla yrittäjillä homma hallussa. Enemmänkin sääliksi käy näitä pienyrittäjiä, jotka ovat paasanneet paikallisesta sopimisesta ja suuryritykset, siis nämä monikansalliset korjaavat sadon. Noo globaalisuus vaatii uhrinsa.

Mutta, mutta, ymmärrän kyllä kenen saavutettuja etuja tai parannuksia Sipilä, Stubb ja Soini edustavat. Puheissaan vetoavat isänmaallisuuteen jne..uskooko enää kukaan, koska aitoa sopimista ei ole ollut kevään vaalien jälkeen. Tähän mafiatyyliseen tarjoukseen olisi työntekijöiden pitänyt tarttua..päätettiin poikien kesken näin. Tällä hetkellä näyttää valitettavasti siltä, että ilman kahnauksia ei enää asiat etene, on meinaan sen verran duunariporukalla hallitukselle hampaankolossa, ei niinkään omille työnantajilleen.

Missä vaiheessa nousee paine kattilassa niin paljon, että kaivamme Guy Fawkes naamarit …

 

Reijo Räsänen mafioso, työelämän vastavoima

ps.kävin muuten peijjaisissa, jokainen voi miettiä mikä tapahtuma :)