Reiskan kulmalta työnhakuprosessiin

 

Ottaa näkymää työnhakemiseen anonyymisti. Koska, eihän 54 v jo pitkään työelämässä vaikuttanut voi muuten ilmaista itseään.

Siis prosessiin nimeltä työhaku, visioimaan hienosti sanottuna.

Siitä sitten internetti auki ja selailemaan valtakunnan virallista sivua www.mol.fi. Toki muitakin on, mutta mennään tuolla. Hakukohteena on pitempi aikainen työ. Rohkeasti vaan kaikki paikat näkymään ruudulle. Silmään pistää ensimmäisenä, että johtotason henkilöitä etsitään suoraan työpaikkaan, lääkäreitä sairaaloihin ym. Opettajia paljonkin, tosin siellä katkesi työsuhde sitten 2016 kesäkuun alkuun useassa, samoin koulukäynnin ohjaajilla.

Mennäkseni sitten listalla ns. duunariammatteihin. Löytyi, mutta kuka palkkaa? Erinimisiä henkilöstövuokrausfirmoja. Siis perustyöntekijöitä ei haetakaan suoraan siihen työpaikkaan, missä työ tapahtuu, miksi? Tässä valossa en sitten kyllä ymmärrä valitusta siitä että työntekijän palkkaaminen on vaikeaa, siis sitä ensimmäistäkään kun ei palkata suoraan.

Niinpä, onhan jo luvattu 110 000 tuhatta uutta työpaikkaa ,ja kun vielä ne työssä olevat pidentäisivät päiväänsä, niin saadaan rattaat pyörimään.  Jostain kumman syystä ei kuulosta aikuisten oikeasti ihan toimivalta…eihän?

Eikä tässä kaikki, työnaikakuvassa näyttää varmaan oudolta kun laittaa CV:tä kuntoon ja keräillee työtodistuksia. Kun et ole työsuhteessa siihen työpaikkaan, jonka johtaja kuittaa tekemisesi henkilöstövälitysfirmalle ja joka kummikin tietäsi parhaiten osaamisen tason kyseisessä työpaikassa.

huh, sitten mä heräsin, nuohan on tarkoitettu reippaille nuorille, heille jotka muodostavat tulevaisuuden, paikkaavat kestävyysvajeen. he jotka ovat opiskelleet monta ammattia, joilla on jo 25v ikäisenä 20 vuoden työkokemus, ovat liikunnallisia ja odottavat puhelimen päässä nollasoppari tunnelmissa töihin kutsumista.

Reijo Räsänen työaikakuva-ajattelija

 

 

Kommentit

 • Timo

  Hyvä Reiska!
  Hyvää Juhannusta sinulle ja perheellesi! :)

 • Kikko

  Aivan… niin se menee nykyään. Hyvä kirjoitus !!
  Hyvää Juhannusta !!

 • Seija Hämäläinen

  Työstä on tullut jokin aave, joka piiloutuu ovelasti. Samalla siitä on tullut pelottava asia. Jos olet työssä, sinut on ohjelmoitu pelkäämään sen loppumista. Tilipussillesi suunnitellaan koko ajan kevennyksiä joka suunnalta. Jos olet työtön, työ on piilotettu sähköisten välineiden labyrintteihin, joissa joudut kiertämään ympyrää naru jalassa. Yhteen aikaan tyrkättiin jokainen työtön karju perushoitajakoulutukseen. Yrittäjyyttä tuputetaan myös, mutta jos työtön yrittää käynnistää jotain, karenssi rapsahtaa päälle ennen kuin on ehtinyt päästä pientä kokeilua pitemmälle. Onneksi Juhannus tulee kaikille.

 • Maria

  Moi Reiska! Hyvä toi sun juttu. Mutta, varsinkin täällä pääkaupunkiseudulla on niitä työntekijöitä, jotka haluavat tehdä ainoastaan vuokratyöfirman kautta töitä. He voivat vapaasti valita työpaikan ja ajan, milloin ovat töissä ja missä kohtaa lomalla. Palkka on vähän parempi, kuin vakituisessa työsuhteessa olevilla työntekijöillä. Niin, mutta kun on lomalla, ei saa palkkaa. Palkan yhteydessä, jokaisen työsuhteen loputtua, maksetaan lomakorvaus. Eli silloin kun on työputki päällä, säästetään, että voi pitää lomaa!
  Mukavaa kesän jatkoja, nähdään syksyllä!

Kommentointi on suljettu.