Reiskan kulmilta kerrotaan kaikki

Tarjolla tänään

Lainaan sunnuntain Savon Sanomia, ”Ihan kaikkea ei kerrottu” . Jutussa tuodaan esille vaalien alla annetuista lupauksista, tai paremminkin mitä ei sanottu. Toki puhuttiin huonosta taloustilanteesta, miljardit vaihteli kertojan mukaan, sai ihan äänestäjät valita. Äänestäjät sitten valitsi ja pääministeriksi nousi Sipilä. Itsekin alun perin pidin häntä hyvin maltillisena, ja jopa rauhoittavana. Puhuihan hän sopimisesta..niinpä.  Näennäisesti asiaa hoidettiin, tulos oli jo tiedossa..oli kaikuja menneisyydestä.

Onhan tätä medioiden siivittämää eri asioiden tykitystä tullut viime syksystä lähtien. Talouden huonoksi syyksi on haettu milloin työttömät, pakolaiset, vähän kertojasta riippuen. No vaalien jälkeen oli odotukset että josko uuden troikan ehdotukset olisivat maltillisia ja rakentavia. Säästötavoitteessa miljardit muuttui, ja kaipa se valta sokaisi myös. Rakennuspalikat olikin rakenteellisesti työntekijäporukkaa vastaan, varsin epäoikeuden mukaisesti.

Toisaalta onkin hienoa, että on palattu wanhaan kunnon vastakkainasettelun maailmaan. Tässä olikin aika häilyviä värejä, kun työntekijän puolustajaksi löytyi kuka milloinkin. Tämä vastakkainasettelu kirkastaa molempien värejä, niin hallitusvastuullisten kuin työntekijän. Mielenkiintoinen ajatusleikki onkin, että millainen olisi ollut värikartta, jos vaalien alla olisi puhuttu asiat niin kuin nyt ovat esitetty.

On puhuttu, että palkkaa tai työnkuormitusta ei voi jakaa tasan. Työntekijä varmaan tämän ymmärtää, että hyvää ja myös huonoutta jaetaan epätasaisesti, mutta sitä se ei ymmärrä, että epäoikeudenmukaisesti! Saadakseen asiansa perille pitää työntekijänkin etsiä ne omat keinonsa, oliko perjantai alkua?

Minulla oli kovin uskovainen mummo. Kaiken maailmaloppujen ja kadotuksiin joutumisen tarinoiden jälkeen ei Reijosta kumminkaan pappia tullu. Yksi asia jäi, olla rehellinen, puheessaan ja teoissaan. Mummolle en voisi valehdella, että tuntui hyvälle kun mansesterin punaiset voitti tänään, ja muuten siniset hävisi eilen. Sitten tämän hetken tietojen valossa, että kumpaa uskoa, talousnobelistia vai insinööriä?  ..no hei tietenkin talousnobelistia.

Olen myös rehellinen ja iloinen , kun ministeri päätti raskaan säädöksen helpotuksesta. Vakuuttava päätöksentekoa kun parkkikiekko saa olla nyt jotain muuta, kuin se yksi sama luvallinen, vaikka punavihreä. Ollakseni myös rehellinen, en nähnyt troikan pitävän tämän asian puitteissa tiedostustilaisuutta, harmi meni ohi.

Reiska vastakkain asettelun pöydän toiselta puolelta