Työelämän koulukiusaajat

Vihdoinkin se on ohi! Tämä kokoomuksen puheenjohtajan valinta meinaan. Tätä jännitysnäytelmää oli pidetty yllä mediassa jo useampi kuukausi. Tuskin minkään muun ”kansanliikkeen” edesottamuksia on yhtä paljon seurattu. Ai että kuinka tämä liittyy duunareihin? Tai onko vaikutusta kuka siellä vallankahvassa on?

Nooh, salaisuushan ei ole, että kyseinen ”kansanliike” julistautui jopa työväen liikkeen asialla olevaksi, kai esimerkkinä sari sairaanhoitaja käy? Tämä puolue on hyvinvointivaltion puolustaja omille jäsenilleen, ei pienipalkkaiselle duunarille. Uskoitteko muka, että heitä kiinnostaa kaupan kassan palkanmuodostus tai osa-aikaisen siivoojan pärjääminen?

Sitä odottaa sitten uuden johtajan linjauksia, kuinka se sitten näkyy duunarilla? Entinen puheenjohtaja lähti kansan kosiskeluun polvihousuissaan ja suostui lasten tikkatauluksi, nykyinen ei lähde sen tyyliseen, hän enemmänkin käyttää tikkataulunaan duunaria. Viitteitä oli jo ennen valintaa, hän korosti kuinka kuunnella jäsenten ääntä. Ihan vaan muistutuksena, että se jäsenistö ei ajattele duunarin pärjäämistä, vaan oman duunaritason yläpuolella olevien pärjäämistä. Ehkä mauttomuus nousi ennen puheenjohtajaksi julistamista, oli siivoojan palkan määrittely keskiluokkaiseksi, ei hyvää päivää?!! Sen olisi ymmärtänyt jos kyseisen väitteen Soini olisi letkauttanut ja sen puolueen tyypilliseen tapaan selitellyt jotta ihan vaan pikku huumorilla, mutta tämä kykypuolueen nykyinen puheenjohtaja heitti ihan vakavissaan.

eikä siinä kaikki..

Tuskin oli muste kerinnyt kuivua kiky-jutuista, kun kykypuolueen kokouksen aloitteissa lähdetään ay-liikettä ajamaan alas, yleissitovuus, sunnuntailisät jne. Jännintä koko asiassa on, että takana ovat kokoomusnuoret, niin siis nämä märkäkorvat joilla on jo valmiiksi luja työkokemus..vai onko? Niinpä, uskon kyllä, että he ovat vakavissaan, he eivät ole eläneet, ja eivätkä tule elämään siinä maailmassa , missä on yleissitovuudesta edes jonkin asteinen turva. Älkää duunarit ihmeessä uskoko mainospuheita yksilönvapaudesta, ja sopimisen helppoudesta kun tätäkin sopimisen valinnanvapautta aletaan tosissaan rummuttamaan.

Kerron pienen tositarinan, näille tuleville työelämän koulukiusaajille. En paljastele nimiä, en siivoojan, enkä firman, mutta tarina on tätä nykyistä työelämää.

Siivooja kävi tekemässä työtä 3 tuntia eräässä isossa kauppakeskuksessa, hän ajoi fillarilla työmatkansa. Koska työpaikka ei ollut ihan kodin vieressä, työmatkaan meni tunti, siis talvella, ja jos oli satanut paljon lunta, niin matka-aika piteni. Hän käytti niinä päiviä jolloin kävi töissä vähintään kaksi tuntia työmatkaan, tai jopa kolme. No nyt sitten viisaat varmaan kertoilee, että miksi ei julkisella..niinpä…koska se ansaittu raha olisi mennyt työmatka liikenteeseen. Toinen kysymys, miksi ei enempää työtunteja, hän oli pyytänyt lisätunteja, ei saanut. Lisätienestejä siivooja teki viikonloppuna, keräsi tölkkejä ja pulloja keskustassa, jossa varmaankin kykypuolueen edustajat katsovat halveksien viikonloppuöiden kerääjiä..no hei jos lohduttaa kokoomusjugendia, niin siitä ei saa viikonloppulisiä.

kuppi puolillaan vai täynnä

Nythän on työntekijää tullut niin sanotusti sukille aika ravakkaan, ja vertauskuvaan, onko kuppi puolillaan vai täynnä? Voipi vastata, että alkaa olla täynnä. Halukkuus lähteä kaikkia työehtoja heikentäviä tahoja vastaan alkaa olla herkemmässä. Ai mistä tiedän, no liikun aika paljon siellä missä on näitä suorittavan työn tekijöitä. Väitän, että parempi tuntuma kuin esimerkiksi Petteri Orpolla tai nuoriso-osastolla.

Oikeasti työtekijäosastoa ei kiinnosta suomi nousuun sipilöinnit, tai soinin AKT:n Piiraiselle lähettämät terveiset, saatikka kokoomuksen työpaikkojen lisääminen. Tosiasiassa pääomapiirit tuskin haluavat täystyöllisyyttä, sehän mahdollistaisi työntekijän hinnan kasvua. Luottamus on mennyt siinä vaiheessa kun hallitus laittoi työntekijäjärjestöt pakkosopimaan keskenään, ja uhkakuvina käytettiin rankaisua.

tässä miettiikin, että kuka tai ketkä pilaavat suomalaisen työelämän? pakkosopimisella se tuskin on työntekijäosapuoli.

Reijo Räsänen työelämän jalkapallon seuraaja

Kommentit

  • Ei muuta johtajaa, ei luojaa, kuin kansa kaikkivaltias

    Lakko, lakko, YLEISlakko…… Jotain tarttee tehdä, muuten porvari vie tuhkatkin pesistämme, jos joku ulkomailta niitä vaikka ostais!

Kommentointi on suljettu.