Työttömän osa

 

Töissä ollessa ei mietitä mitä tietoa meille tarjotaan ja miten me sen tiedostamme. Viime vuoden puolella alkoi milloin mistäkin suunnasta tulla tietoa laiskoista sohvalla makaavista työttömistä. Yllättäen myös nimettömyyden taakse jääviä yrittäjiä tuskaili, etteivät saa ihmisiä töihin, kun kuulemma paremmin maksetaan kotona olosta.

Kuinka yleinen hyväksyntä saadaan

No tällä kaikella pyrittiin saamaan yleinen hyväksyntä ja työssäkäyvien paheksunta yhteiskunnan tulevaisuudesta. Alkusoittoa oli sitten aktiivimalli, joka meni läpi keskellä keskustelua alkoholin myyntitavoista. Täällä kun on hyvä työssäkäyvien tiedostaa saako olutta ja siideriä kaupoista, tuiki tärkeä tieto!

Kun taas on edetty lähelle sitä vaihetta, että aktiivimallin ensimmäisen vaiheen tarkastelujakso alkaa olla lähellä, niin kas kummaa. Meillehän löytyi ihmeteltäväksi joku, joka ei olisi ilmeisesti muuten työllistynyt, mutta kun aktiivimalli sai löytymään riittävän ponnistuksen sohvalta. No sikäli uutinen jaettiin valtaa pitävien keskuudessa voittouutisena, mutta kukaan kai ei kysynyt missään vaiheessa, elääkö palkallaan?

Ylen tilaisuus…

YLE.llä myös havaittiin aikamääreet ja otettiin ajankohtaisohjelman keskusteluun hallituksen ministeri, Mykkänen. Oppositiota edusti Rinne ja työtön oli Vatasen Kari. No itse ohjelmahan meni kuten ne yleensä menevät, ministeri sai puheaikaa suhteessa enemmän, opposition edustaja toi omia kantojaan ja työtön kertoi omista kokemuksistaan.

Kuinka maalitetaan

Siinä kai se olisin ollut, mutta kokoomuksen verkkouutiset nostivat esille Vatasen taustoja jne. On vääränlainen työtön, ihan joka kuuluu ammattiyhdistysliikkeeseen. Verkkouutiset ohjeistivat Ylen toimittajaa, että olisi pitänyt mainita taustoista jne. Siis miksi mainita, eihän siellä puhuta taustoita, vaan työttömyydestä. Olisiko samaan hengenvetoon sitten mainita myös Mykkäsen EK:n johtoryhmän jäsenyys, tai Rinteen ammattiliittotausta?

Tämän ne osaavat, siis maalittamisen. Samalla tavalla kuin aiemmin maalittivat Keskustan Saarikkoa perhevapaauudistuksen osalta. Nyt otettiin kohteeksi energia-alan töistä firman nurinmenon seurauksena työttömäksi jäänyt Vatanen. Heidän mielestä haastatteluun päässeen työttömän olisi kai pitänyt myötäillä hallituksen politiikkaa. Verkkouutisten keskusteluosioissa epäiltiin Vatasen oikeaan työttömyyttä ja kyseenalaistettiin esiintymistä.

Siis hei, sattui vaan olemaan aktiivinen työnhakija, ja joka sattui olemaan järjestäytynyt. Toiseksi ei ole jäänyt sohvalle makoilemaan, ja on omia näkemyksiä tulevaisuuden suhteen. Oliko väärä henkilö arvioimaan?

Vähän lisää taustoista

Olisiko taustaselvittelyyn voitu myös uhrata aikaa lisää, siis Vatasen? Se että on tehnyt Keski-Suomessa vapaaehtoistyötä eri urheilulajien eteen eri tavoilla, tehnyt talkoita maahanmuuttajien kanssa, tukenut maahanmuuttajataustaisten perheiden junnuja. On kerännyt omalla henkilökohtaisella panoksellaan 300 kg eri jalkapallovarusteita Egyptiin slummien lapsille.

En osaa arvioida Vatasen työllistymistä tuon kaltaisen median hyökkäyksen jäljiltä? Voivat ovet sulkeutua useassa työpaikassa missä kokoomuksen verkkouutisia luetaan. Toinen juttu myös, että millainen olisi ollut keskustelu Ylen ajankohtaista ohjelmassa, mikäli vastuuministerit sinistä olisivat kerrankin löytäneet kalantereistaan aikaa. Karhunpalveluksen teki itse asiassa verkkouutiset, joka sai aikaa ammattiyhdistysväen terävöitymisen, koska vastaavaa varmaan tulee lisää. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi!

 

Reijo Räsänen työllinen työttömän puolesta

Kommentit

 • Eino J. (ent. luottamusmiehenä)

  Päivänkysymyksiin lukeutuva aihe – oikein hyvä että on esillä postauksessasi.

  Mainitsemasi ajankohtaisohjelma jäi valitettavasti näkemättä, kuten viittaamasi keskustelut ovat vielä lukematta. Viittaat kuitenkin oikeastaan tavanomaiseen poliittisen keskustelun kaavaan, näkökulmat kamppailevat

  Pohdit: ”… kukaan kai ei kysynyt missään vaiheessa, elääkö palkallaan?” Vastaavaa uutisoitiin Lapin lomakohteista, että olisi töitä jos joku tohtisi tulla, mutta jos oikein ymmärsin, palkat olivat surkeita – mikä lienee työehtosopimus niillä aloilla, jäi uutisessa bongaamatta?
  Lisäksi äskettäin pääsi uutisiin, että Suomeen saattaa kehkeytyä työnantajien yrityksiä, jotka palkkaavat työväkeä aiempaa heikoimmilla palkka- ja työehdoilla (kun työn ottamiseen nyt pakotetaan sosiaaliturvan muuten heikentyessä).

  Onneksi jo sitoutumaton Savon Sanomien pääkirjoituskin pohtii 3.4., että ”aktiivimalli alkaa näyttää temppuilulta”. Saapas nähdä kenkä tietää – kääntyykö mielipideilmasto ajatustesi suuntaan?

  Kirjoittelehan työelämän kuulumisia!

Kommentointi on suljettu.