Miksi jokaisen pitäisi unelmoida?

Heräsin eräänä marraskuun aamuna (2013) yltä päältä hiestä. Olin nähnyt painajaista, jossa minut oli yritetty tappaa. Ei kovin hauska uni. Tiesin kyllä, mitä tuo uni tarkoitti. Olin ajanut itseni piippuun – toistamiseen.

Tiesin myös, että minun pitäisi lopettaa. Pitäisi hidastaa. Mutta koska ajattelen olevani korvaamaton, minun oli tehtävä parasta mahdollista tulosta – halusinhan edetä urallani.

Kolme viikkoa myöhemmin tein täysin radikaalin päätöksen – minä lähden. Ei ollut kyse enää siitä lähdenkö vai jäänkö vaan siitä, milloin lähden. Olin ajanut itseni piippuun työssä, jota rakastin. Samalla ymmärsin, ettei se työ ollut enää minua varten. Elämässä oli oltava jotain muutakin. Elämässä täytyi olla jotain hauskempaa, vapaampaa, rikkaampaa, täydempää kuin miten olin siihen asti elänyt.

”Minä teen loppuvuoden töitä niin hyvin kuin jaksan ja sitten joululomalla mietin, mitä haluan elämältäni.” 31.12.2013 kävelin työterveyteen ja romahdin. Totaalisesti. En jaksanut enää.

Se tunne, kun teet koko ajan jotain – työtä, hoidat kotia, kasvatat lapsia – yrität parhaasi, venyt ja mukaudut olosuhteisiin eikä silti mikään riitä, on yksi pahimmista tunteista joita tiedän. ”Riittämättömyys.” Sana kaikuu samalla tavalla kuin ”äärettömyys” tai ”loputtomuus”.

Tammikuussa 2014 istuin keittiönpöydän ääressä ja mietin elämääni. Miksi muut ovat onnellisia ja elävät unelmaelämäänsä, mutta minä en? Mitä he tekevät toisin kuin minä? Miten minä voin saavuttaa omat unelmani? Onko minulla lupa unelmoida? Onko tyhmää unelmoida? 

Olen aina tykännyt kirjoittaa, joten kaivoin kaapin pohjalta vanhan vihkon ja kuulakärkikynän. Ja kirjoitin. Ajatuksia suorastaan pursusi paperille, joten päätin, että nuo ajatukset on saatava muidenkin luettavaksi. Voihan olla, että joku muukin unelmoi yhtä lailla kuin minäkin!

Ilman unelmia ihminen ei elä – ihminen suorittaa. Jos joku väittää että onnellisuus ja unelmointi on täysin turhaa, hänellä ei ole rohkeutta katsoa elämää suoraan silmiin.

”On hulluutta tehdä samaa asiaa kerta toisensa jälkeen ja toivoa eri lopputulosta.” 

– Albert Einstein

”Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa.” – Gandhi

”Elämä alkaa mukavuusalueesi ulkopuolella.” -Neale Donald Walsch

 

Kommentit

 • Henna

  Tiia, olen onnellinen puolestasi. ♥ Joskus valintoja on tehtävä, niitä voi äärettömiin lykätä oman hyvinvoinnin kustannuksella. – Henna

  • Tiia Konttinen

   Hei Henna,
   kiitos kannustavista sanoistasi <3
   Ja mikä parasta, sain elävän todisteen siitä, että unelmat toteutuvat kun niihin uskoo ja tekee asioita niiden eteen.
   Toivon blogini kautta inspiroida jokaista lukijaa omien unelmien toteuttamiseen <3

 • Tuula Kyyrönen

  Hyvä Tiia!

 • Sonja Tirkkonen

  Hyvä. Ei ole tyhmää unelmoida, mutta joskus se unohtuu ”kiireen” alle, nimitetään sitä nyt leikisti vaikka kiireeksi. Unelmoi pois ja toteuta niitä!

Kommentointi on suljettu.