Minun unelmani on olla Suomen inspiroivin blogisti

Unelmilla on se hassu juttu, että kun kirjoitat tai sanot ne ääneen, ne tuppaavat toteutumaan. Siksi uskallankin kirjoittaa, että minun unelmani on olla (vähintään) yksi Suomen inspiroivimmista ihmisistä unelmien toteuttamisen saralla.

Kovaan joukkoon olen itseäni laittamassa – Aleksi Litovaara, Pekka Mattila, Andy Hopi, Ilkka Koppelomäki, Sanna Wikström – näin muutaman mainitakseni.

”Jos ihmiset eivät naura unelmillesi, unelmasi eivät ole riittävän suuria.”

Miksi siis unelmoida pieniä, kun voi kertaheitolla unelmoida suuria?

Unelmani edessä on monta mäkeä, mutkaa, notkoa ja estettä. Sillä jos unelmien toteuttaminen olisi helppoa, jokainen toteuttaisi omia unelmiaan eikä minun tarvitsisi kirjoittaa tätä blogia.

Valitettavasti monet kuvittelet, että unelmien toteuttaminen on oikeasti helppoa. Helpoksi se halutaan tehdäkin mutta todellisuus on toinen. Kukaan ei puhu niistä hetkistä, kun haluaa luovuttaa. Kukaan ei puhu niistä ajatuksista, jotka nousevat illalla viimeisimpänä mieleen: ”Minä en vain pysty tähän…” Kukaan ei kerro, että yhden esteen jälkeen eteen tulee kolme muuta ja joudut oikeasti joko puskemaan läpi harmaan kiven tai etsimään neljännen reitin.

Koska jos kaikki puhuisivat niistä, kukaan ei uskaltaisi ottaa sitä ensimmäistä askelta. Ihmiset luovuttaisivat jo ennen kuin edes aloittaisivat.

Olen kulkenut unelmamatkaani yli vuoden ja voin rehellisesti sanoa, että matkani on vasta alussa. Mutta jo tähän mennessä olen kokenut luovuttamisen tuskan, lannistavat ajatukset sekä mahdottomalta tuntuvat esteet. Ja silti jatkan eteenpäin.

Mutta miksi? 

Mitä minä tästä kaikesta saan?

Mainetta ja mammonaa? Ehkä. En tiedä. Enkä edes välitä.

Mainetta ja mammonaa tärkeämpää on oma haluni ja intohimoni. Haluan inspiroida muita (Minä inspiroin muita). Haluan olla se majakka (Minä olen majakka), joka valaisee pimeässä yössä kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle. Haluan olla se kallio (Minä olen kallio), jolla on turvallista seistä, kun omaa unelmaa lähtee rakentamaan. Haluan olla se tuuli (Minä olen tuuli), joka puhaltaa tuulta purjeisiin ja vie sinua eteenpäin kun tuntuu, että olet jumittunut paikallesi. Sitä minä haluan (Sitä minä teen). 

Pikavinkki unelmien toteuttajille:

Halu kasvattaa halun tunnetta. Jos puhut itsellesi ”Haluan pudottaa painoa”, saat kehosi ympärille lisää kiloja, jotta painon pudottamisen halu pysyisi. Jos siis toivot painosi ”tippuvan”, sano itsellesi: ”Minä olen hoikka” tai ”Ylläpidän painoani.”

Sanoilla on yllättävän suuri voima – niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä.