Sinun on tiedettävä nämä kolme asiaa ennen kuin voit alkaa toteuttamaan unelmiasi

Olen jonkin aikaa ollut jumissa. Jumissa omassa ajatusmaailmassa. Ajatusmaailma ei ole negatiivinen eikä positiivinen vaan neutraali. Ja se on todella ärsyttävä olotila.

Turhaudun helposti, jos asiat eivät mene eteenpäin (=suorittaminen, hyväksyntä). Siksi päätinkin mennä ajatuksissani niin ruohonjuuritasolle kuin vain voin.

Lähdin miettimään, kuka minä oikeasti olen ja mitä minun kuuluu oikeasti tehdä.

Olen törmännyt monta kertaa sanontaan, jossa kehotetaan kopioimaan menestyneiden ihmisten ajatus- ja toimintamalleja. On turha keksiä pyörää uudelleen kun sen voi kopioidakin. Mutta on myös muistettava, että se mikä toimii yhdelle ei toimi toiselle. Ja siksi välillä sitä pyörää on tuunattava.

Sen sijaan, että lähdin kopioimaan muiden ajatus- ja toimintamalleja, lähdin kyseenalaistamaan omiani. Huomasin, että vaikka ”kaikki tiet vievät Roomaan”, ei ole yhtä ainoaa oikeaa tietä, jota jokaisen tulisi kulkea. Polku määränpäähän on jokaiselle erilainen ja kulkijalleen ainutlaatuinen.

Jos siis olet yhtään kuten minä – innostut helposti, mutta kyllästyt nopeasti, turhaudut kun joudut odottamaan, ärsyynnyt kun analysointisi ja pohdintasi ei tuotakaan tulosta – hengähdä ja mene itseesi.

Kysy itseltäsi nämä kysymykset:

 1. Kuka minä olen?
 2. Missä minä olen nyt?
 3. Mihin minä haluan oikeasti päästä?

Ajatukset kulkevat valon nopeudella mutta välillä en ehdi kirjoittaa käsin vihkooni niin nopeasti kuin olisi tarvetta. Jään jumiin jo siihen, etten muista loistavaa lausetta, jonka juuri äsken ajattelin. Siksi kokeilin uudenlaista tekniikkaa ja kirjoitin tietokoneella silmät kiinni. Poistin yhtälöstä liiallisen analysoinnin ja logiikan. Kirjoitin sanoja sanojen perään ja pikkuhiljaa vastauksia alkoi muodostua tietokoneen ruudulle. Sisäinen ääneni pääsi valloilleen.

Kaikki mitä meidän tarvitsee tietää unelmien toteuttamisesta, on jo meidän sisällämme. Meidän tulee vain hiljentyä ja kuunnella. Mutta se onkin jo toisen artikkelin aihe…

Lämmintä Juhannusta Kaikille!

 

 

Kommentit

 • Sonja Tirkkonen

  Hyvä kirjoitus! ADD-ihmisenä tunnistan oireenkuvan ihan täsmälleen samaksi ja näen sen myös joka päivä ADHD-lapsessani.

  • Tiia Konttinen

   Kiitos kommenteistasi Sonja!
   Huomaan kerran jos toisenkin jumiutuvan johonkin asiaan (joka siis on ADD ihmiselle ominaista) ja kyllähän se työtä teettää, että siitä pääsee eteenpäin. Toivon mukaan saan tähänkin apua Elämäntaidon valmennuksen mentoroinnista. Samu on muuten ihan huipputyyppi, kannattaa käydä katsomassa hänen tekemä videonsa: http://ilmainen-webinaari.elamantaidonvalmennus.com/tervetuloa-webinaariin

 • Sonja Tirkkonen

  Ja hieno juttu että kirjoitat adhd-ihmisen arjesta ja tavasta toteuttaa unelmansa. Siinä riittää tuunattavaa yhdelle jos toiselle.

 • Tuija

  Hyvin kirjoitettu! Pitää kokeilla silmät kiinni metodia

  • Tiia Konttinen

   Hei Tuija,
   kiitos kommentistasi. Kannattaa tosiaan kokeilla, itse hämmästyin, miten paljon tekstiä sai tulemaan, eikä kirjotusvirheitäkään pahemmin ollut. Yksi lause oli ihan täyttä siansaksaa vaikka kirjoitin 2 A4 sivullista asioita =)

Kommentointi on suljettu.