Kansallinen pilkkiaamiainen

Kuva esittää vuoden 2050 pilkkiaamiaista, johon osallistuu myös alieeni.

 

Trumpin uskonnolliset asenteet ovat arvoitus. Hän on sanonut, että “luulen ihmisten kokevan järkytyksen, kun he huomaavat, että olen kristitty, että olen uskonnollinen persoona.” Raamatun lauseista hän muisti vanhan kunnon silmä silmästä-periaatteen. Taatusti vilpittömämpää kuin jos hän olisi ihastellut sitä kuuluisaa toista poskea.

Timo Soinin osallistuminen USA:n kansalliselle rukousaamiaiselle on ärsyttänyt mm. Paavo Arhinmäkeä. Tämä on sitten ärsyttänyt Soinia jne. Tämmöiset ärsytykset leviävät kulovalkean tavoin ja saavuttivat myös bloggaajan. Joten etsin netistä tätä aamiaista koskevia tietoja. Siellä kerrotaan, että tämä National Prayer Breakfast on vuosittain helmikuun ensimmäisellä viikolla torstaina Washingtonissa järjestettävä tapahtuma. Järjestelyistä vastaa The Fellowship-niminen fundamentalistinen järjestö, jonka maine on musta kuten uskonnollisille järjestöille sopiikin. Isäntänä toimii Yhdysvaltain kongressi, jonka maine on jonkin verran valkeampi muualla kuin Lähi-Idässä.

Soinin kaltaiselle poliitikolle se tarjoaa tilaisuuden tavata USA:n kongressin ja hallituksen jäseniä. Lisäksi siihen osallistuu kaikkialta maailmasta politiikan ja talouselämän eliittiä sekä uskonnollisia johtajia. EU:sta kutsutaan yleensä ainakin konservatiivisten puolueitten edustajia. Joten valtion ulkoministerille maksamaa matkaa voi pitää perusteltuna.

Muu porukka on sitten jotain muuta porukkaa. Suomesta siihen ovat osallistuneet Päivi Räsänen, Eija-Riitta Korhola, Sari Essayah ja Toimi Kankaanniemi. Tänä vuonna siihen on kutsuttu perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja kristillisten Antero Laukkanen. Huhtasaaren kutsun syynä lienee, että hän ei usko evoluutioon? Perusteluksi hän joskus esitti, että ei ole olemassa apinan ja ihmisen välimuotoja puoliapinoita. Kutsumalla tätä oliota optimistisemmin puoli-ihmiseksi ja huomaamalla, että on olemassa ainakin 1/4apina3/4ihmisiä todistuu evoluutioteoria absoluuttisen todeksi.

Uskonnottomana olisin mieluusti mielissäni siitä, että USA:n presidenttinä on uskontoihin välinpitämättömästi suhtautuva henkilö. Mutta kaipa virka vaatii ainakin virallista hurskastelua vähän samaan tyyliin kuin Sauli Niinistön Jumalan siunausten toivottelut uuden vuoden puheissaan. Mielestäni sen kaltaiset jutut pitäisi Suomessa unohtaa. Ehdotan siis, että meillä jätetään nämä epäsuomalaiset rukousaamiaiset ulkomaan eläville ja ryhdytään järjestämään virallisia pilkkiaamiaisia.

Kuvitelkaa mieleenne suomalaisen järven häikäisevän valkea jääkenttä.  Näkyvyys kaikkiin suuntiin on satoja metrejä. Saattaa olla jopa kilometrien luokkaa. Siellä luodon kupeessa häämöttävä jakkarallaan istuva pilkkihenkilö on ihmiskunnan ainoa edustaja. Hän istuu siinä kehoa rasittamattomassa asennossa, jota olen kuullut kutsuttavan ajurin asennoksi. Katse on tiukasti kiinni pilkkiongen päässä, josta siima lähtee. Se lävistää pienen avannon vedenpinnan ja katoaa syvyyksiin. Kaikki aistit on viritetty havaitsemaan pieninkin värähdysliike ongen päässä ja siitä käteen välittyvä tuntemus. Liikkumattomuus muuttuu ehkä kerran tunnissa räväköiksi käsien liikkeiksi, joilla siima vedetään tai kelataan ylös. Pieni ahvenen sintti jää jäälle sätkimään.

Tuommoinen olento on ikään kuin buddhalainen munkki meditoimassa. Sellaisen ohi voit huoleti mennä puolen metrin päästä ja taputtaa haalarin huppua ilman, että sinut mitenkään noteerataan.  Sama koskee noin symbolisessa mielessä suomalaista poliitikkoa, joka siellä maailman mahtavien joukossa harhailee. Joten hän, ihan mitä aatesuuntausta edustava sitten onkin, olisi paljon paremmin kotonaan kotosuomalaisella tyhjällä valkoisella lumilakeudella kuin jossain maailman valtiaitten kuhisevassa metropolissa.

Niiden tilaisuudet ovat meluisia ja ahdistavia. Pitää osata puhua ja ymmärtää muutamaa Baabelin kieltä. Jumalpuheitten ohella mietitään, mikä kaupunki  olisi kivaa tai pyhää uudeksi Jerikoksi julistaa. Tai kenen miljonäärin oikeuksia jossain päin on loukattu ja miten näitä kirottuja demokraatteja/ liberaaleja/ateisteja/ kommareita/muslimeja/(tähän oma inhokkisi) tulisi rangaista.

Ihmisen ahneus kulminoituu näissä pidoissa yltäkylläisiin pitoihin juominkeineen. Miten paljon vihreämpää olisi se, että pilkkiaamiaisella syötäisiin vain saaliiksi saatuja kaloja paistettuina tai keitettyinä! Juomaksi olisi lähdevettä ja mausteeksi runsaasti karkeaa merisuolaa. Eiköhän siinä kaikki mahdolliset hyvät ja pahat jumalat tulisi osallistujien mieleen ja siellä myös pysyisivät. Ja täysin ilman turhia jaaritteluja.