Kansallista masokismia

Vuodenvaiheen aikainen naisten ahdistelu kirvoitti runsaasti meteliä mediassa ja somessa. Katsellessani erään asiantuntijan kommenttia tv:ssä ainoa mielenkiinto oli siinä, missä vaiheessa hän alkaa syyttää suomalaisia miehiä. Eikä tarvinnut pettyä. Tutkimukset osoittivat näet, että eurooppalaisessa vertailussa Suomessa jne.

Mediaan ilmaantui tarinoita, joissa naiset kertoivat ikäviä muistojaan ahdistelluiksi joutumisistaan. Vastapainoksi eräs tutkija, nainen hänkin, väitti, että suomalainen mies on kerta kaikkiaan tossun alla niin, että vaimo määrää perheessä kutakuinkin kaikesta. Suomalainen valkoinen kristitty mies on siis kaikesta päättäen monijakomielinen aisankannattaja – rasisti – sovinisti, joka on syypää naisten myös vierasmaalaisten miesten taholta kokemaan pahuuteen.  Iholtaan ruskean – ja mustansävyiset muslimimaista kotoisin olevat miehet lienevät sitten varsinaisia feministejä?

Toinen masokistinen piirre on se, että puhuttaessa islamin uskonnosta ja sen sotaisista piirteistä, nettiin ja lehtien palstoille ilmaantuu välittömästi kirjoituksia, joissa kerrotaan, että kyllä se kristinuskokin. Vanha testamentti on toki sotaisa opus, mutta kristinuskossa sentään opit nykyisin imetään enimmäkseen rauhanomaisemmasta Uudesta testamentista. Aikoinaan Ruotsi-Suomen lait perustuivat Mooseksen kirjoihin niin, että Savonmuassakin eräs tottelematon pojanketale sai 1600-luvulla kuolemantuomion kiskaistuaan isäukkoaan parrasta. Siitä on kuitenkin satoja vuosia. Ateismista langetettava kuolemantuomio poistettiin laista jo/vasta 1800-luvulla. Useissa islamin maissa lainsäädäntö on vielä nykyäänkin edellä kuvatulla tasolla.

Näiden puheenvuorojen motiivi on usein hillitä maahanmuuttajiin kohdistuvaa vihaa. Mutta pitääkö sen tapahtua lisäämällä suomalaisiin miehiin kohdistuvaa kaunaa?  Ihmisen mieli on sellainen, että kun syytät jonkun ryhmän yksilöä, syyllisyys leviää väistämättä koskemaan koko ihmisryhmää. Sama pätee sekä suomalaisiin että vierasmaalaisiin ihan aitoihin rasisteihin ja sovinisteihin. Olisi ihan kiva, jos nämä porukat onnistuttaisiin syyllistämään omana pakettinaan. Niin että kun kuulee sanan sovinisti, mieleen ei pitäisi tulla pelkästään valkoinen suomalainen mies. Mielikuvassa ihon värikirjon tulisi olla valkeasta keltaisen ja ruskean kautta mustaan (kymmenkunta värivivahdetta riittää harjoitteluvaiheessa). Kansallisuuksia pitäisi kokea mielessään myös iso liuta: ahaa, se tarkoittaa irakilaista-syyrialaista-afgaania-venäläistä-thaimaalaista-… (tässä parikymmentä on aluksi riittävä tavoite). Sitten käyttöön ajattelun holistinen funktio niin, että tästä muodostuu selkeästi erottuva monikulttuurinen halveksittava miesjoukko.

Meillä uskonnon valta valtion hallinnon ja opetuksen parissa on saatu kitkettyä varsin vähiin. Luojalle siitä kiitos. Muslimimaita hallitaan edelleen tuhannen vuoden takaisiin käsityksiin perustuvin lakipykälin. Nämä asenteet opetetaan lapsille muita vaihtoehtoja tarjoamatta niin, että ne ovat koulutuksen tärkeintä antia. Ei siellä liberalismia tai demokratiaa suositella.

Niin kauan kuin iso osa ihmisistä uskoo siihen, että pyhinä pidetyt ikivanhat kirjat sisältävät suoraan Jumalalta peräisin olevia ehdottomia moraalisia käskyjä, on turha mistään henkisestä edistyksestä puhua. Tämä on nykyinen tilanne lähes kaikkialla uskonnoista riippumatta. Toisissa maissa vain uskontojen vaikutus saadaan pidettyä kurissa paremmin kuin toisissa. Ei ole mitään takeita siitä, että tulevaisuuden Suomessa tämä tilanne säilyy loputtomiin.

Lopuksi tarjoan miehille, joita kirjoitukseni kenties masentaa, valoisamman näkökannan. Luottakaamme Äiti Teresaan, joka saadessaan Nobelin rauhanpalkinnon julisti puheessaan, että suurin uhka maailman rauhalle ovat abortit! Kenties pahimmat syylliset kaikkiin sotiin ovatkin valkoiset naiset?