Vogue

Marimekon juhannuskankaasta tehty mekko.

Vogue on ojennuksessa, kesäretonki valmiina ensimmäisiin lavatansseihin. Suomen kesä alkaa, kun tanssilavat avautuvat. Olen todennut sen joka kesä uudestaan. Tervepääsky ei ole vielä saapunut Suomeen. Olen pääskyjen ihailija. Puolikuuta peipposesta, pääskysestä ei päivääkään. Tuo sirorakenteinen lintu kuuluu juhannukseen samoin kuin koivuvasta juhannussaunaan.

Suomi herää eloon kesällä lukemattomien kesätapahtumien myötä. Kulttuuriharrastajan on vaikea pysyä kartalla, kun tapahtumien runsaus ympäröi hänet. Olen joka kesä ottanut uuden tapahtuman ohjelmaani. Viime kesänä se oli Sukeva Original. Aitoa ja luonnonläheistä kulttuuria paikallisin voimin kaikelle kansalle. Sukevan hallaisilta soilta nousi kylmyys ja autoilin kohmeisena takkatulen ääreen.

Tänä kesänä odotan Kajaanin barokkifestivaaliin liittyvää elokuvaa Federico Fellinin burleski ilotulitus myyttisen Giacomo Casanovan elämästä 1700-luvun Venetsiassa. Kuopion torilta on haettava Hanna Partasen kalakukko. Onhan se ainoa oikea ja aito kalakukko joka nautitaan voisulan kanssa. Pöydälle tuomen oksat maljakkoon. Kesä on tässä ja nyt. Kesä on kaikilla!