Kotiäitiys on PIIP

Aamuisin herään, kun metsästyskoiramme aloittaa konsertin ja pakottaa nousemaan sängystä. Hän on oikea kevätkukkuja, joka näkee pienimmänkin hiiren kolon ja myyrän vipeltävän valoisassa kevätaamussa ja nukkuu sitten kaiket päivät. On niin paljon isäntänsä oloinen, että joskus pitää ihmetellä mistä moinen yhtenäisyys onkaan tullut. Kevät tuo mukanaan tuulet ja vie jäät mennessään. Olen saanut ihastella Oulujärven jäiden lähtöä jo monena keväänä. Koskaan en laita päiviä mieleeni, sillä parasta on kun Suomi lainehtii vedessä. Kesän tulo saa puhkeamaan kukkaan ja heittämään talviturkin nurkkaan. Popliinitakki kuuluu vappuun. Olen viettänyt yhden vapun Ullanlinnanmäellä ja se oli vapuista paras. Myöhemmät vaput olivatkin lasten vauvapyykkiä ja vapun vietot jäivät unholaan.
Kotiäitiyteen ei koskaan totu menevä nainen, mutta ehkä tämäkin on laitettava maan hallituksen syyksi. Ei sieltä kovin usein tule kannustimia 50 plus naisille. Muistan kerran, kun olin ehdokkaana ja meillä oli vaalipaneeli. Nuoret miehet ja vanhemmatkin tappelivat mikrofonista niin, että kukaan ei saanut sanan vuoroa. Joku takapenkistä sanoi, että puhettani ei kuulunut ja ymmärsin, että kaikissa mikrofoneissa ei ollut ääntäkään. Se oli keskustalaista politiikkaa. Presidentinvaalit ovat jälleen ovella ja toivoisin, että ehdokkaita olisi useampiakin. Olisi uusia kasvoja myös joukossa, sillä äänestäjät ovat hyvin kriittisiä ja jättävät helposti äänestämättä. Tarvitaan asiallisia keskusteluja Suomen tulevaisuudesta. Missä ollaankaan menossa. Lapsiperheet on jätetty unholaan ja päättäjät seurustelevat milloin Talvivaarasta, maahanmuuttajista ja kaikesta muusta aiheesta. On erittäin surullista seurata tilannetta.

Kevät tuo monet perhejuhlat Suomen suveen ja vappu on niistä ensimmäinen. Pian sen jälkeen Äitienpäivä ja Eurooppaakin juhlitaan. Juhannus on juhlista paras ja liittyyhän siihen juhannustaiat ja juoksemiset talon ympäri. Nautitaan kesän tulosta ja juhlitaan.