Kukko kiekuu viinissä

Gallian kukko on Ranskan kansalliseläin, joka laitetaan pataan ja syödään viinissä. Näin meitä on ohjeistettu, kun olemme perehtyneet ranskalaiseen ruokakulttuuriin. Kastanjapuuro tehdään kanstanjajuhoista ja syödään voisilmän kanssa. Muistuu lapsuuden talkkunapuuron aitous mieleen.

Päivällispöytämme saa jälleen lisäjäsenen ja ruokakuntaamme liittyy nuori nainen Ranskasta. Olemme eläneet jännittynyttä aikaa ja odottaneet perheenjäsentämme. Tulevaan vuoteen mahtuu paljon kommelluksia, paljon opittavaa kaikille; naurua, iloa ja sattumuksia.
Toiveissa tietenkin päästä syömään aitoa kukkoa viinissä.

Mistä se oikeanlainen kukko löytyy pataan ja Astrix sopan keittäjäksi. Ruokakulttuurimme saa sysäyksen ja parhaat ideat syntyvät yhdessä. Olen haaveillut yhdistäväni suomalaisen ruokakulttuurin ja ranskalaisen kulinarismin. Pariisilais- Suomalainen keittiö häämöttää ajatuksissani.

Tiedän vanhempien huolen, kun nuori lähtee opiskelemaan ja paljon olisi opittavaa arjen askareista. Keittiötaitoja tarvitaan ja hyviä reseptejä. Maukkaita välipaloja, jotka loihditaan nopeasti syötäväksi.
Rasvaa, hiilihydraatteja ja sokeria tulisi välttää, sillä nopeat hiilihydraatit katoavat elimistöstä. Tarvitaan terveellisiä välipaloja ja siitä syntyi ajatus Parish- Finnish Kitchen.

Nuorison lisäksi vuorotyötätekevät, öisin tyskentelevät ja matkatyöläiset tarvitsevat erityishuomion ruokavalioonsa. Liikapainoisuus on hyvä saada ajoissa hallintaan ja laskemaan. Kesän tuotteista saa paljon erilaisia vaihtoehtoja ja niistä kannattaa nauttia.
Keittiö on kodin sydän ja keittiö tunnetaan maapallon eri kolkissa eri tavoin. Keittiön voi perustaa taivasalle ja se voi muistuttaa kesäkeittiötä. Musiikin, ruuan ja kulttuurin yhdistäminen vie nälän mennessään. Nautitaan kesän sadosta ja haetaan uusi makuja ruokalautaselle! Bon appétit!