Seinäjoki näyttää parastaan keskustaväelle

Keskustapuolueen kesäkokous huipentuu tangopitäjässä Seinäjoella tulevana viikonloppuna. Seinäjoki on tullut tunnetuksi tangomarkkinoistaan ja meidän perheelle körttiläisyys on ollut yhdistävä voima. Jälleen on tunne kuin menisi kotiinsa käymään. Edellisestä kerrasta on aikaa, kun Heikki Koskelo valittiin tangoprinssiksi, oli pakko päästä mukaan tangon tunnelmaan. Olen pitänyt tanssitaitoani yllä Suomen tanssilavoilla ja joka kesä on käytävä ainakin kerran lavatansseissa.

Seinäjoki on esimerkin tavoin rakentanut kesäkaupunkinsa imagoaan ja tapahtumia on voinut seurata myös mediassa. Keskustapuolueen kokous tuo jälleen yllätyksiä suurelle yleisölle, sillä kenttäväki äänestää ja valitsee ehdokkaista puoluesihteerin ja varapuheenjohtajan. Läheltä seuranneena voin vain sanoa, että hyviä ovat ehdokkaat. Olen tutustunut henkilöihin ja ihailen heitä. Heissä on rohkeutta asettua puolueen ehdokkaiksi. Puolueet kilpailevat ehdokkaista ja näkyvät kasvot ovat yhä tärkeämmät puolueelle. Tulevalta puoluesihteeriltä vaaditaan paljon. Hänen on jalkauduttava entistä enemmän kentälle ja kuljettava Suomessa kylästä kylään. Sosiaalisen median aikana työmäärä on lisääntynyt. On hallittava sähköinen viestintä, kenttäväki etelästä pohjoiseen ja idästä länteen sekä kuunneltava herkällä korvalla mitä missäkin tapahtuu. Puoluesihteerin on oltava aina menossa ja siihen hän tarvitsee energiaa.

Keskustapuolueen kesäkokoukset ovat olleet erilaisia. Olin ensimmäisessä kokouksessa Joensuussa ja pääsin kantamaan lippua. Tunnelma oli huikaiseva. Kukaan ei voi arvata, miten vaativaa on lipun kantaminen. Tuulivoiman tarttuessa, pitää lippua pitää lujasti käsissä kiinni ja varottava, ettei sotkeudu kansallispuvun helmoihin. Odotankin näkeväni pohjalaisen miehen kansallispuvun Seinäjoella. Olen aina innostanut suomalaista miestä pukeutumaan kansallispukuun. Kansallispukumme kuuluvat kesään ja siitä olen ylpeä keskustaliikkeelle, että ovat säilyttäneet kansallispukuperinteen.
Rovaniemen puoluekokouksessa nähtiin paljon lapsiperheitä ja sekin kertoo kiinnostuksesta keskustaliikkeeseen.

Uudet tuulet ravistelevat puoluetta, mutta nähtäväksi jää miten keskustaliike sen ottaa vastaan. Ilmassa on ollut keskustelua uudesta nimestä ja pääkaupunkiseudun jäsenhankinnasta. Tärkeää onkin, että kaupunki ja maaseutu yhdessä pohtivat liikkeen tulevaisuutta. Ovathan perinteet niin voimakkaat tällä liikkeellä, ettei niitä hetkessä muuteta. Tervetuloa kaikki asian harrastajat myös Seinäjoelle. Villasukat ja kaulaliina mukaan. Toivotaan aurinkoista viikonloppua!