Naisenergiaa syksyn mausteilla

Lokakuu käynnistyi Keskustanaisten 75-vuotis juhlalla Helsingissä. Sain mahdollisuuden osallistua tilaisuuteen, kun eräs innokas kepusisko veti hihasta ” nyt mennään”. Se on ollut naisten toiminnan kantava voima tässä liikkeessä, johon ovat hyvin harvat miehet päässeet sisään. Tälläkin kertaa vain pääministeri Juha Sipilä ja uusi puoluesihteerimme Jouni Huusko olivat päässeet mukaan. Olen usein ihmetellytkin, missä miehet piileksivät vai eivätkö vaimot laske heitä osallistumaan.

Naisliike on ollut vahvojen naisten vedossa; Marjatta Väänänen, Mirja Ryynänen, Anneli Jäätteenmäki, Sirkka – Liisa Anttila ja Mari Kiviniemi muutamia mainitakseni. Olen saanut seurata läheltä näitä tomeria naisia, jotka ovat johtaneet liikettä ” Marjatta Väänäsen hengessä ”. Pääministeriä oikaistiin tilaisuudessa useamman kerran, kun hän mainitsi Santeri Alkion. Naisille kelpaa vaan Marjatta Väänänen.
Oveni politiikkaan avautui, kun kansanedustaja Annikki Koistinen pyysi mukaan. Se pyyntö oli jotain niin suurta, ettei siitä voinut kieltäytyä.

Tilaisuus oli juhlallinen ja oli saanut juhlavieraat tulemaan pitkienkin matkojen päästä. Helsingin kaupunki tervehti raikkaalla syystuulella, mutta se ei menoa hidastanut. Kaupungissa on paljon katseltavaa. Joku sanoikin, että seuraavaksi kokoonnutaan Musiikkitalossa ja nautitaan talon tarjoamista puitteista, jotka on suunnitellut japanilainen taiteilija. Musiikkitalo on tehty kaikkien suomalaisten käyttöön ja taloa pitäisikin hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa. Maakuntien nuoria rohkaisen hakeutumaan opiskelemaan Sibelius Akatemiaan. Sibis voisi ottaa nuoriamme myös kasvamaan ja laajentaa nuorten osaamista. Taloa voisi myös hyödyntää laajemmin erilaisissa taidetilaisuuksissa.

On alkanut hirven metsästys ja punapipoiset miehet juoksevat metsissä. Myös viimeiset auringonsäteet pilkahtavat ennen kaamosta. Joulun valmistelut alkavat jo nopeimmilla ja ensimmäiset joululahjat olen jo hankkinut. ” Minkä voit tehdä tänään, älä jätä sitä huomiseen ” sopii näin joulun lähestyessä. Ensimmäiset joulutortut paistamme isän päivänä. Hyvää Isän päivää ja joulun odotusta kaikille! http://blogit.savonsanomat.fi/wp-content/uploads/2016/10/keskustanaisten-75-v-juhla-300×300.jpg