Nopeajalkaisen juhlaa

On ollut kiinnostavaa seurata Olympialaisten upeita lajeja Rion kisoissa. Silmiini pistää urheilijoiden nopeus lajissa kuin lajissa. Olen mykistynyt, siinä missä suomalainen kävelee matolla, latino ottaa juoksuaskeleita. Suomalainen jäykkyys ja latinolainen sulavuus eroavat toisistaan.

Nopeus näkyy myös rytmikkäissä tansseissa. Kilpatanssiharrastukseni muistuu mieleen ja erityisesti lattarit sieltä. Jalkojen piti vispata tai muuten oli myöhässä tahdista. Huomasin, että jalkani myös sopivat kyseiseen tanssiin ja pää oppi myös pyörimään. Olen aina pitänyt tanssiliikunnasta ja ehkä tanssista pitäisi leipoa uusi laji Olympialaisiin. Kansantanssit voisivat olla lähempänä eri kulttuureja ja pääsisimme näkemään kansojen rytmejä ja ymmärtämään toisiamme paremmin. Tanssiliikunta on hyvää terapiaa myös urheilijalle ja saimme nähdä miten tottuneesti Bolt otti samban askeleita. Urheilija tarvitsee treeniä ja latinotanssit ovat hyvä lihasten rentoutusmuoto.

Ketteryys kuuluu kilpaurheilijan ominaisuuksiin ja sitä pitää hoitaa. Jalkapalloilijanuorten olisi hyvä myös opiskella pallon pomputtelua Brasiliassa tai kotiin voisi ottaa Afs nuoren Brasiliasta, Venezuelasta, Portugalista. Pian saataisiin koulussa jalkapalloluokka kasaan. Onhan jalkapallo jumalan asemassa Brasiliassa. Elämää voi oppia hyvin monella tavalla ja hyväksi tullaan harjoittelemalla oikein.

Lapsi on liikkuvainen ja nopeajalkainen nuorena ja sitä pitäisi vaalia, että pääsee kehittymään liikkuvaksi aikuiseksi. Liikunnalla on tärkeä merkitys hyvinvoinnin edistämisessä ja uuden oppimisessa. Yhdessä liikkuminen antaa myös riemua liikkumiseen. Tarvitaan aina se sykäys, johon kaikki lähtevät mukaan. Helsinki Midnight Run on meidän perheen juttu tänä syksynä, sillä samalla tutustumme pääkaupunkimme nähtävyyksiin ja nautimme yhdessä liikkumisesta. Hyvää syksyn odotusta. Pukeutukaa lämpimästi ja laittakaa villasukat jalkaan, ettei vilu yllätä.