Olenko eurooppalaisempi kuin Eurooppa itse.

Täällä Euroopan äärilaidalla asuminen on kuin asuisi herran kukkarossa, piilossa pahalta maailmalta.
Seuraan kaikkea mikä vähänkin haiskahtaa eurooppalaiselta. Liityin Eurooppa seuraan, joka kokoustaa Oulussa ja Kuopiossa. Olen eurooppalaisempi kuin Paavo Väyrynen, sillä en halua Suomea pois Euroopasta kun sinne kerran on päästy. Nyt vaan siitä täytyy saada kaikki hyödyt irti. Samoin ajattelevat kaikki muutkin EU jäsenmaat ja kilpailu on kovaa.

Eurooppalainen laulukilpailu, euroviisut osoitti jälleen, että hyvin tehty kappale ja sen sanoma vievät voittoon. Olen euroviisufani ja ensimmäisiä viisuja seurasin musta-valkeasta televisiostamme. Ehkä myöhemmin aloin ymmärtää, että Suomi hakee voittoa viisuista.

Ranskalaiset ystäväni ihmettelivät mitä Suomen viisulle tapahtui vuonna 2016, kun sitä ei näkynyt loppupelissä. Ranska on ollut myös usein häntäpäässä ja arvostaa jokaista parempaa sijaansa. Euroviisuista on tullut isoja taideesityksiä ja niihin kuluu paljon rahaa. Musiikkiesitykset videoineen ja televisiolähetyksineen tarvitsevat paljon sponsoreita, josta olen vakuuttunut seuratessani matkan varrella musiikkiesitysten kehittymistä. Musiikki on ollut perheemme harrastus ja olin pitkään Kajaanin musiikkiyhdistyksen puheenjohtajana. Reissasimme Euroopassa esiintymässä ja saimme upeat ablodit jokaisen konsertin jälkeen. Musiikkiluokkien on tärkeää saada kokemusta ulkomailla esiintymisestä.
Siellä musiikki pääsee mukaan omaan tunnelmaansa ja nuoret saavat nauttia esiintymisestään.

Kajaanissa alkaa Barokkisoi- tapahtuma 15-19.06.2016. Barokkisoi palauttaa Kajaanin historian eloon rakennuksissa, joissa musiikkia esitetään ja tuo kesän tunnelman kaupunkiin. Kesäkaupungit ovat jälleen heräämässä eloon ja heittävät talvivaippansa ullakolle. Oulujärvi kimaltaa kesän loisteessa.