Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

Siinä rivissä ovat tanssikenkäni ja odottavat vuoroaan milloin pääsevät tanssilattialle. Tanssimaraton on käynnistynyt juhannuksena.

Olen pitänyt kuntoani yllä tanssitaidon voimalla ja korkkarit ovat parhaat tanssikenkäni. Lenkkitossut ja erilaiset tennarit ovat tulleet muotiin tanssilavoilla: ”Korkkarit kattoon ja menoksi!” Kesä on kerran vuodessa ja silloin on suunnattava tanssilavoille. Kesäyön valoisuus on suomalaisen unelma ja salaista nautintoa pehmeistä kesäöistä.

Mansikka-aika lähestyy ja parhaat mansikat löytää torilta. Suomen torit täyttyvät mansikoista heinäkuussa. Sinne suuntaan minäkin ja täytän varastomme mansikoilla. Tuoreet mansikat maistuvat taivaalliselta pakastemansikoiden jälkeen. Suomalaiset syövät hedelmiä ja marjoja suositusten mukaan. Lihaa suomalainen syö reipaasti yli suositusten. Juhannuksen aikana käynnistyy grillikausi ja on hyvä seurata lihan, voimakkaiden mausteiden ja suolan määrää. Niihin koukuttuu helposti ja pian huomaa, ettei lihaton ja suolaton ruoka maistu enää miltään.

Britit läksivät ovet paukkuen Euroopan Unionista ja Ranskan presidenttiehdokas Nikolas Sarkozy ilmoitti ottavansa vastuun Euroopan Unionin tulevaisuudesta. Näin Euroopassa toimitaan ja Suomi katsoo vierestä.
Nyt Eurooppa tarvitsee todella sillanrakentajia eri kansallisuuksien välille pysyäkseen yhtenäisenä. On tärkeää muistaa että oikeanlaisen tilaisuuden tullessa, on tarjottava apua. Tällä hetkellä Suomi viettää keskiyön juhlaa ja tekee juhannustaikojaan tarrautuen vielä tiukemmin suviyön perinteisiin, yöttömiin öihin, ettei vaan EU veisi niitäkin meiltä.

EU on arvostellut suomalaisten saunakiukaan lämmittämistä polttopuilla. Kaikkeen saa varautua. Ehkä virkailijoita pitäisikin kutsua saunomaan Suomeen ja kokemaan yöttömän yö ja sen ihanuus pohjolassa?