Onnennumero kantaa.

Suomalaisten nuorten jääkiekkoa on seurannut yli 2 miljoonaa katsojaa televisiossa. Voisikin kuvata, että yli puolet suomalaisista on ollut liekeissä menneellä viikolla. Jääkiekon puolesta tekevät vanhemmat lukemattoman määrän talkootyötunteja. He elävät perheineen jäähallilla. Kiitos kuuluu heille!

Poden aina jonkinlaista tyhjiötä ja jääkiekolla on tilaus täyttää se. Taivas varjele, kommenttejani satelee koko ajan. Olen hyvin kriittinen asioiden järjestelyistä. Jälleen huomasin, ettei peleihin valittu musiikki ollut loppuun asti hiottua. Meillä on hyviä muusikoita Suomessa Nightwish, Cheek, Jarkko Ahola, Tomi Metsäketo. Jäälle voisi ottaa musiikkia ja esiintyjät esiintymään. Nuorille artisteille voisi avata areenan. Juhlan tunnelmaa voi rakentaa monella tavoin. Nuoret tarvitsevat erityisesti tukea jääkiekkoharrastuksessa,kun tähtäävät siitä ammattia itselleen.

Onnennumero kantaa kauas ja sen Kapasten liiga on huomannut jo. Minä uskon johdatukseen, joka kulkee mukana. Synnyin perheemme esikoisena körttiyhteisöön. Silloin ei tunnettu harrastuksia eikä ollut muotia kuljettaa lapsia harrastuksiin, ei ollut autojakaan. Kotityöt olivat harrastuksemme. Sain ensimmäiset luistimet 15 vuotiaana ja ne ovat vieläkin minulla. Jälkikasvuni on luistellut hokkareilla.
Liikunta ja ravitsemus kulkevat käsikkäin. Sain kipinän ravitsemuksen opiskeluun Vierumäen urheiluopistolla ja Kuopion Yliopistollisen Keskussairaalan keskolassa pääsin kokeilemaan taitojani.
Silloin ei ollut ravitsemustieteellistä Kuopiossa vielä. Itä- Suomen yliopiston ravitsemustieteellinen kouluttaa ravitsemuksen asiantuntijoita. Heille on tarve olemassa suomalaisten ruokatottumusten parannustehtävässä. Urheilijanuorten on myös tärkeää oppia ruokailemaan terveellisesti, ravitsevasti ja kohtuudella.
Urheilusuoritukset vaativat paljon energiaa ja silloin dietit eivät ole urheilijoita varten. Tärkeintä on oppia syömään terveellisesti ja laittamaan itse terveellistä ruokaa.
Paljon jaksamista vanhemmille nuorten harrastusten tukemisessa ja pyykkivuorien selvittelyssä. Nuori jaksaa ihmeitä, kun innostus ja onni seuraavat mukana lajeissa.