Pääministerin matkassa lennolla

Mihin ihmeeseen intiaanikylään pääministeri matkustaa lentokoneella. Olen ihmeissäni, mutta päätän värväytyä laukun kantajaksi. Pääministeri ilmoittaa, että lennolle lähdetään yötä myöten, jolloin vältetään ruuhkaa taivaalla. Pakkaan Samsonite- lentolaukkuuni lenkkikengät, housupuvun ja pitkän hameen, jos joutuu edustamaan. Olen jo tottunut siihen, ettei vaatetuksesta keskustella, kun lähdetään matkalle. Kahdet kengät on riittävät ja kaksi pääasua. Chanel-parfyymi lähtee mukaan.

Kipuan lentokoneen portaat ylös ja asetun pääministerin taakse istumaan. Laitan aurinkolasit silmilleni, ettei häikäise. Tässä sitä mennään ja suuntana on Amerikka. Presidentti Trumppia mennään tapaamaan. Laskeudumme yksityisten koneiden lentoalueelle. Pääministeri kertoo kuinka on Obaman aikana saanut luvan laskeutua Valkoisen Talon katolle. Ne olivat aikoja silloin kun Obama Care toimi jenkeissä. Nyt laskeudumme takapihalle. Lentokoneessa on pukeutumisosasto, jossa pukeudun housupukuun. On parempi olla freesinä heti ja iskussa, kun astuu koneesta ulos. Aina voi yllätys odottaa heti aulassa ja hommat lähteä rullaamaan. Olen varma tilanteesta.

Tuloaulassa meitä odottaa Valkoisen Talon talonmies lippalakki silmillään. Taitaakin olla Amerikan virallista tyyliä nykyään. Meille on varattu omat huoneet ja käyn suihkussa. Pukeudun pitkään hameeseen.

Presidentti Trump kutsuu meidät syömään biisonia. Päivällinen on rattoisa,  sillä keskustelemme Suomen sukulaiskansoista Amerikassa. Annamme lahjaksi Tommi puukon, jota presidentti sanoo käyttävänsä karhunmetsällä Alaskassa. Saan esittää toivomukseni ja pyydän saada tavata idolini Tom Cruisen. Meidät johdatetaan yökerhoon. Saan lahjaksi uusimman elokuvan ja pusun poskelle.

Pääministeri hoputtaa meitä paluulennolle ja kutsumme Trumpin vierailulle Suomeen. Trump haluaa ehdottomasti käydä Suomessa kalassa ja tutustua yöttömään yöhön Itä- Suomen saaristoissa. Lupaan valmistaa kapakeittoa ja paistettuja muikkuja. Trump lupaa tehdä Great Finland again ja halaamme lennolle lähtiessämme.  Aamuaurinko häikäisee. kun laskeudumme Helsinki Vantaalle.