Parman kinkkua pohjolan perukassa

Tänään on kesän ensimmäinen hellepäivä ja mittarissa lähes +30. Pitikin hellettä odottaa ja odottaa. Laskea päiviä, seurata lintujen liikehdintää. Ensimmäiset pääskyset sirkuttivat noin viikko sitten. Ehkä pääskyperhe oli aavistanut jotain näistä hellepäivistä, kun olivat uskaltautuneet tulla ulos piilostaan.

RanskalaisItalialainen -kiertue toi herkulliset gurmeensa Toscanan ja Marseillen alueelta meidän pohjoisen asukkaiden ruokapöytiimme. Muistan kun kävimme sopimassa yhteistyöstä Ranskassa. Siellä missä laventelit kasvavat huumaavina pelloissa. Siellä valmistuvat parfyymit, joita levitetään maailmalle kalliiseen hintaan. Ehkä Suomen matkailu saa piristyksen näistä kansainvälisistä vieraistamme. Ranska ja Italia löytävät Suomen matkailumaana. Hyvän ruoan ystävänä.
Suomalainen on yllättävän kansainvälinen ihmistyyppi ja uskaltautuu mitä ihmeellisimpiin tilanteisiin. Asuuhan ulkomailla lähes kaksi miljoonaa suomalaista ja se kertoo ettei me olla heinähousuja. Meissä on uteliasta maailman matkaaja-ainesta, joka tekee mahdottomankin mahdolliseksi.