Pelle Pelottomia tarvitaan.

On oikea ajankohta hypätä auton rattiin ja lähteä tutustumaan Suomen suveen. Sievin ABC:llä kahvitellessani ihailen taukopaikkaa. Tänne voisi tulla uudelleen. Kassaneiti ilmoitti auton mittarin näyttäneen pakkasta aamulla. Suomen kesä on valoisa ja vähäluminen. Jälleen luontoäiti näytti voimansa ja pukkasi lumet pohjoiseen kesäkuussa. Kuka kehtaa vaihtaa talvirenkaita siihen hätään, kun vauhti on päällä.
Kerran eräs autoilija sanoikin, että minusta tulisi hyvä rekkakuski. Pelkään rekkoja öisin liikenteessä ja siksi en ole pitänyt ajatuksesta. Moottoripyörät sopivat kesään ja autoilu olisi kovin ikävää jos moottoripyörät puuttuisivat tieltä. Pohjanmaa herätti minussa uteliaisuuden. Mitä noissa lukuisissa pikkukylissä onkaan. Nimet ovat niin omaperäisiä; Härmä, Veteli, Nurmo. Viittaavat painiin ja häjyihin.

Olen monesti pohtinut, jos minulla ei olisi autoa niin en pääsisi minnekään. Se on kuin vakuutus ja mahdollistaja liikkumiseen. Olen asunut lähes kaikilla itäsuomalaisilla paikkakunnilla. Nuorena menin työn perässä ja vanhempanakaan ei voi hellittää. Liikkuminen on verissä ja olemme liikunnallinen perhe.
Joskus muistan jonkun ehdottaneen lapsistamme kilpaurheilijaa. En pidä urheilijan pyykkien pesemisestä ja kilpaileminen sai jäädä.
Ihailen kaima Anneli Jäätteenmäkeä, kun hän toi asiantuntemuksensa Brysselistä. Niin sitä pitääkin hoitaa asioita ja olla tomerana. Suomi on pieni maa ja tarvitsee suomalaisten asijoiden hoitajat.

Tulevaisuudentutkijat ovat erikoisia naisia ja miehiä. Heillä on tulevaisuus hyppysissään ja kiikarit nenällään. Puun voisi myydä metsästä nimikkopuuna ulkomaalaiselle, esimerkiksi Rauno- koivu. Maatalous- ja insinööritiedon yhdistämiselle povataan menestystä.

Nyhtökaura on uusi innovaatio, jota voi vain ihailla. Arkisesta kaurapuurosta on syntynyt maailmalle levinnyt tuote. Siitä tulee menestystarina Suomelle, kun tuote leviää kauppoihin. Sain maistaa tuota ihmeellistä tuotetta, joka ei ulkonäkönsä vuoksi minua aluksi vakuuttanut. Maku oli maukas. Näitä tarvitaan lisää. Innovaatioilla Suomi nousuun.

Kommentit

  • Sullako ei ole jalkoja?

Kommentointi on suljettu.