Ranskassa on tilaus naispresidentille

Olen tottunut kulkemaan Ranskaa ristiin rastiin ja juttelemaan ihmisten kanssa mennen tullen. Samalla ei voi välttyä puhumasta politiikkaa. Siinä nuo rakastettavat gallialaiset ovat eteviä. He osaavat taidon nauraa hallitsijoilleen ja Ranskan historiassa on ollut aineksia ja romantiikkaa. On nähty näkyjä ja draamaa yllin kyllin.

Ranska on saanut katsoa sivusta, kun Amerikka juhlii perheonnea. Britannialla on kuninkaallisensa, jonka matkailullista merkitystä ei voi vähätellä. Kun prinssi William avioitui niin Limousinin maakunnassa valmistettiin hääparille posliinimukeja. Ruotsin nuoret parit ovat avioituneet juhlallisin hääseremonioin ja Ruotsissa on niin jättefint perhe-elämä, ajatellaan Ranskassa.
Pariisissa muistetaan Dianan auto-onnettomuus ja minä lisään siihen prinssi Williamin syntymän. Olin vaihto-oppilaana silloin Britanniassa.
Ranskan tulevalta presidentiltä edellytetään turvallisuutta ja luottamusta. Ihmistä, joka saa Ranskan jälleen raiteilleen ja tuntemaan samalta mihin kansa on oppinut luottamaan. Nyt ranskalainen vetäytyy kotiinsa.

Ranskan tulevalta presidentiltä halutaan ihmisläheisyyttä, joka valaa uskoa monikulttuuriseen kansaan. Ranskalla on perinteisesti ollut merkittävä asema Arabimaiden ja Euroopan veturina. Kiistaton on myös matkailullinen arvo, jonka maa on saanut historiaansa pohjautuen.
Sarkozy on vahva presidenttiehdokas, sillä hänellä on kokemusta maansa johtamisessa. Suomi voisi myös ottaa oppia ranskalaisten matkailusta ja rakentaa meille omanlaisia tuotteita. Ranskalaiset ovat tottuneet matkustamaan Kanadaan metsälle. Onhan Suomi lähempänä Kanadaa ja meillä loistavat metsästysalueet.
Uskon Ranskan nousuun, sillä heitä yhdistää Liberté, Egalité, Fraternité. Rakkaus ruokaan yhdistää heidät.