Ruoka, bemari ja Berneri

Ruokamatkat ovat tulevaisuutta Suomessa ja hyvin tarpeellisia omatoimimatkailijalle. Kaikki hyvän ruoan kohteet merkitään kartalle ja sitten vaan tutustumaan tarjontaan. Bernerin bemarilla on hyvä taittaa matkaa näkymättömiin. Bernerin voisi ruokakielessä nimetä levitteeksi tai rasvaksi. Ihmiset ovat tottuneet liikkumaan hyvän ruoan perässä. Hyvästä ruoastaan talo tunnetaan.

Ruisleipä nimettiin Suomen kansallisruoaksi. Valinta on oikeaan osunut, sillä suomalaisten kuidunsaanti on vähentynyt. Ruislevällä se korjataan. Ranskalainen vieraamme on syönyt ensimmäisen ruisleipäviipaleen tammikuussa, sillä eurooppalainen vaatii totuttelua leivän rukiiseen makuun.

Voisin viedä Bernerin lähimmälle rengashuoltoasemalle ja esitellä kesän rengasvalikoimaa. Voisinpa tehdä kompakysymyksen ministerille milloin Suomessa saa siirtyä kesärenkaisiin. Auton huoltaminen on työlästä, jos ei ole tottunut siihen. Ajovuosien aikana olen keksinyt  pussilakanan tuulilasin suojaksi. Minulla on pitkä kokemus kaikista niistä härpäkkeistä, joita olen käyttänyt lasin suojana. Kaikissa on huonot puolensa, tuuli vie mukanaan liian ohkaiset suojat ja metallikiinnikkeiset raapivat autoon naarmuja. Tarvitaan pehmeää puuvillaa ja värillä ei ole väliä. Värikäs lakana näkyy paremmin lumen alta kuin aivan valkoinen. Pussilakanan ei tarvitse olla uusi, sillä jo käytöstä poistettu lakana käy hyvin tarkoitukseen. Pääasia, että lakana peittää koko ikkunan ja sivut voi laittaa oven yläreunasta sisälle, ettei tuuli vie lakanaa. Kannattaa kokeilla- yllätyt. Voit kertoa kokemastasi muillekin.