Pimeä Päivä

Junaradan vierellä asumisessa on juhlaa. Näin marraskuun pimeinä päivinä junassa voi nukkua vaikka koko harmaan päivän, kun matkustaa naapuripitäjiin.
Junaliikenne vilkastuu joulun lähestyessä ja kaikki haluavat tulla perheidensä luokse joulun viettoon.
Joulujunan voisi rakentaa muistuttamaan juhannusjunaa. Junassa olisi punalakkisia tonttuja ja joulumusiikkia tunnelman luojana.
Junaan voisi rakentaa elämysmatkoja, joista matkustajalle jäisi uusi kokemus. Jouluviikkojen lisäksi voisi nimetä kulttuuriviikon soittajineen ja laulajineen tai pääsiäisviikot noitineen ja virpojineen. Junatunnelmaa voisi kehittää ihmisystävälliseen suuntaan ja tuotteistamisessa vain mielikuvitus voi olla rajana.
Junavaunujen varustus on parantunut vuosien saatossa ja ihmiset käyttävät erikoisvaunuja. Oli mukava huomata viimeksi, että ravintolavaunussa häärivät nuoret miehet. Junakeittiö on kuin tehty miehille ja voisi junassa pitää tuote – esittelyä myös. Samaa mitä näkee kaupoissakin, mutta pienemmässä mittakaavassa.
Kerran olen saanut olla lehdenjakajana junassa, kun Helsingistä tullessani junavirkailija antoi nipun Hesareita ja Iltasanomia jaettavaksemme. Työtä tehtyämme omistajat saivat lehtensä. Junakommelluksiltakaan ei voi välttyä, mutta parasta on se kun tapaa mielenkiintoisen vieruskaverin ja syntyy mukava keskustelu. Turvallista matkaa. Muistakaa rauhallisuus liikenteessä!

Jätä kommentti

*