”Elämä katkolla” pöljä, pöllömpi Suomi

Keväällä  ministeri Timo Soini sekoili Kanadassa abortin vastaisessa mielenosoituksessa. Perusteluksi oudolle menettelylle hän kertoi puolustavansa aina elämää. Elämää puolusti myös lentokoneessa seisonut vihreä Aino Pennanen, hän joutuu poliisitutkintaan, mutta Soini ei.

Elämää liene siten kahdenlaista: nippusiteillä sidotun väkivaltainen palautus ja sen vastustaminen onkin väärää  elämän suojelua.

Ranska, joka on vanha sivistysvaltio, ei palauta enää Suomeen pakolaisia, koska katsoo heidän joutuvan täällä hengenvaaraan. Näin on käynyt, kun Sipilän hallituksen suostumuksella maahanmuuttopolitiikan sanelivat Perussuomalaiset.

Elämä on ollut katkolla sadoilla ihmisillä KELA:n toimeentulouudistuksen vuoksi ja viimeksi,  kun sama puulaaki järjesti taksien kilpailuttamisen.  Syöpäpotilaat myöhästyivät jopa vuorokausia hoidosta. Leikkausjonoon viimeinkin päässeet myöhästyivät ja  saivat sanktioita ja poissaolomaksuja tippui hallintohimmelistä vähävaraisille. Kelan uudistuksen takana on sama hallitus, joka pakottaa maahantulijat pois ja köyhät kyykkyyn.

Palvelut keskittyvät Uudellemaalle ja kaupunkeihin

Iisalmen aluesairaalan leikkaustoiminnan ja muu erikoissaaraanhoidon tuhoaminen on hillitön maineteko kansanedustajille Annakaisa Heikkinen, Seppo Kääriäinen, Kimmo Kivelä ja Markku Eestilä. Ei ole  kuulunut hiiskaustakaan heidän ylen puheliaista suustaan, kun sote-suunnitelmat pakottivat aluesairaaloiden alasajoon. Apua hätään on yhä kauempana, kun ylä-savolaisen elämä on sairastapauksessa katkolla.

Tämä lienee sitä koko maan asuttuna pitämisen politiikka, josta YLE teki ilmeisesti Sipilän pyynnöstä tutkimuksen. Sehän otettiin riemusta kiljuen vastaan juuri kepun taholta.

Valtion omat toimet ovat olleet kuitenkin vauhdittamassa maaseudun alasajoa jo pitkään. Valtion hallinnon hajauttaminen on vesitetty ja keskittämispolitiikka on vienyt virat Helsinkiin ja Espooseen.

Lakkautuslistalla on ollut muun muassa työvoimatoimiston , Postin ja Kelan toimipaikkoja ja VR:n asemia. Samaan aikaan myös pankit ovat vähentäneet rajusti palvelujaan ja keskittäneet niitä kaupunkeihin ja verkkoon.

Hakkaraiset ja huono politiikka syövät uskottavuutta

Kansanedustajan irvikuva Teuvo Hakkarainen, rötöstelee kulukorvausten kanssa. Tämä kirkkoviinin varastaja ajaa Ilta-Sanomien selvityksen mukaan eniten kilometrikorvauksia. Hänet on oikeudessa tuomittu naispuolisen kollegansa ahdistelusta. Silti asumistuki jatkaa juoksemistaan, kun hallinnollinen työ kulukuittien kanssa ei ole eduskunnan kanslian mukaan mahdollista. Kelassa se kyllä pelaa, siellä ei perusteetonta asumistukea makseta.

Yllä kuvatut asiat syövät politiikan uskottavuutta. Samaa uskottavuutta nakertaa olematon osaaminen lakien valmistelutyössä, takaisin vedetyt päätökset ja niiden vaikutusten vyyhtiytyminen käsittämättömiin sotkuihin. Työttömyysturvan leikkaaminen, indeksijäädytykset  ja karenssiaalto lakaisee ihmisiä toimeentuloluukulle. Vatuluointi on vaan lisääntynyt vaikka byrokratiaa piti purkaa.

Hallitus ottaa kiitokset työllisyyden paranemista piikkiinsä, mutta aktiivimallin tuottamaa onnettomuutta ei ole korjattu. Suomi on ottanut hyvinvoinnin kehittymisessä Pohjoismaiden vertailussa eniten takkiinsa, kirjoittaa Talouselämä-lehti 31.7. Lehden mukaan kansalaisten hyvinvointia lisäävät maat saavuttavat myös voimakkainta talouskasvua.

Laajan kansainvälisen tutkimuksen mukaan ”maiden on vastustettava kiusausta tavoitella talouskasvua kansalaisten hyvinvoinnin kustannuksella, jopa talouskriisin keskellä,  sanoo TE-lehden artikkelissa tutkimuskonsulttiyhtön osakas Tuomas RinneTätä(kään) asiantuntijaa ei ilmeisesti halua insinööri-pääministeri uskoa, vaan tuhahtelee sieraimiinsa.

Samaan asiaan havahtui ”entinen porvari” professori Markku Kuisma Seurassa.  ”Alas lyödään koko vanha maailma”, jyrähtää Markku Kuisma – ”Posti, rautatiet, koulut ja yliopistot sotesta puhumatta ovat hävityksen kohteina” ”Nyt rulettaa reipas revoluutio, ei tylsän vanhoillinen evoluutio”. Kuisman kirjoitus on oivallista luettavaa: Hämmentävin esimerkki tästä on bolsevismin paluu, nyt naamioituneena maltillisina pidettyihin puolueisiin. Valtiota johtavat meillä ja kai muuallakin vallankumoushallitukset, jotka levittävät epäjärjestyksen ilosanomaa kaikkialle sinne missä vakaus ennen vallitsi.

 

 

Kommentit

 • ettäsilleen

  KAIKKI rötösherrat kiikkiin ja oikeasti vastuuseen tekemisistään ja puheistaan – On niitä toisiakin, eikä vain yks Hakkarainen. Tuossahan kirjoituksessa oli mukavasti tuttuja nimiä.

 • Kokeilija Koistinen

  Rötösherrat vain ovat rakentaneet järjestelmän ympärilleen niin, että voivat hymähdellen paeta tilanteesta.
  Ehkä kannattaisi alkaa kiinittämään huomiota siihen tapaan miten äänestää.
  Hurmoshengessä vaalipuheiden jälkeen ei parane äänestää. Ei myöskään piintyneillä tavoilla ”kun on aina ennenkin äänestetty näin.”
  Pahinta on mennä lisäämään kohinaa lottoamalla.

Kommentointi on suljettu.