Joulua Juuttaanmaan tonttulassa

Ja tapahtui niinä aikoina, kun Juha Sipilä oli Juuttaanmaan Tonttulan pääministerinä. Koko kansa oli tulorekisteriin kirjattava ja indeksit jäihin pantava, veroliput maksulappujen kera jaettava. Paitsi pääministeri ja hänen rikkaat kaverinsa, jotka saivat oikeuden piilottaa veronsa paratiisiin.

Näiden rikkaiden eteen heitettiin työttömien ja sairaiden selkänahkoja ja poljettiin työttömien työhakemuksia ja työtön – työtön lappuja. Köyhät ja sairaatkin saivat tuntea aktiivimallin syövän heidän viimeisintä etuuttaan ja elantoaan.

Rikkaita sen sijaan palvottiin verokuorilla ja he saivat piilottaa saaliinsa ja sijoituksensa kateellisilta tyhmiltä piiloon. Heitä ympäröi parfyymien ja lentobensiinin käry sillä lentokoneisiin survottiin käsiraudoissa mustia karvaisia miehiä. Heidän karkottajansa näkivät harhoja ja mörköjä ympärillään.

Typerä kansa pohti Hornet-hankinnan viisautta, NATO-kiimaa ja sähkönsiirron kalleutta.

Hillotolpalla hirnui Nakkimuki-Soini. Ministeri-Muori Mattila, hän mökötti, kun oli esitellyt vääriä lakeja hallituksessa. Aktiivimallin esittelyn ajaksi hän oli piiloutunut savusaunaan ja antanut lain määräämisen suurelle Kaljulle. Niinpä laiksi hyväksyttiin Juuttaanmaan parlamentissa se, että työtöntä saa rankaista sen vuoksi, että hän on työtön.

Näitä sotkuja tahtoi selvittää pitkähiuksinen tyttö, joka oli tullut kahdensadan saliin ”toist pual jokke”.
-Kyl mä ny syyllistä kaippa, ei kai joulumiäl ole vallan kadont”, hän kysyi? Ministerit kääntelivät takkeja ja katsoivat kenkiensä kärkiä.

Pohjoisen viisas Paavo, vaelsi sen sijaan etsimään seitsemää tähteä. Yhden punaisen tähden hänelle oli ojentanut Putin, hän oli samalla palauttanut Paavolle dosentti Backmannin, joka oli määrätty käräjille pantavaksi. Yhdessä he vaelsivat läpi soten hajottaman maan halki. Matkalla he keräsivät lukuisan määrän turhautuneiden kannatusta, sekä vihreitä nuolilippuja ja seassa oli jokunen natsien viiri.

Maalaiset ruikuttivat matkalaisille apulantojen, polttoaineiden ja sähköjen kalleutta. He aikoivat kääriä Sipilän rehupaalin sisään sen jälkeen, kun ovat uittaneet häntä ensin lietu-kuilussa. Keljulan puolueen he aikoivat hylätä ja jättää äänestämättä. Paavoa näky hykerrytti.

Tämän kaiken sai aikaan se, kun takiaisministeriauton auton peräkontista karkasi käsi pystyssä heil- huutoja karjuva nahkatakkinen molo. Molo kokosi muita moloja ja katupartioita pelottelemaan kansalaisia. He suunnittelivat hallitusvallan kaatamista ja oman pakkovallan perustamista. Oppia he saivat muista maista.

Takkien kääntelyn tantereilla juhlat jatkuivat. Pussattiin ja kourittiin väkisellä tyttötonttuja, samalla kun abortin kieltäjälle annettiin joukkoanteeksianto ja syötettiin rukousaamiaista isolla rahalla. Hukattiin periaatteita ja syytettiin muita, hoettiin olevansa tolkun asialla.

Sivummalla koetetaan köyhät patistaa piiloon, kun he kiertelevät ruoanjakojonoissa hiljaisina, ulkolaisten ihmeteltävänä. Tällainen armoton meno saa jatkua Juuttaanmaalla nyt joulusta toiseen ja joulun tulosta huolimatta.

Hyvää joulua lukijoilleni ja kiitos palautteista.