Joulukeljumi

Ja tapahtui niinä aikoina, kun Sauli oli Juuttaanmaan kuningas. Koko kansa oli verolle pantava paitsi pääministeri ja hänen rikkaat kaverinsa, jotka saivat oikeuden ratsastaa veroparatiisiin.

Heidän polulleen heitettiin työttömien työhakemuksia ja työtön-työtön lappuja. Näitä rikkaita palvottiin monin eduin ja heidän ympärillä poltettiin pyhää savua ja mirhamia.

Typerä kansa pohti kuningasparin raskautta. Oliko sekin harkittu vaalitemppu? Miksi Jenni nauroi?

Tätä kaikkea lähti selvittämään kaukainen pohjolan viisas Paavo, vetäen jalasmökkiänsä Juuttaanmaan pääkaupunkiin.

Pohjoisen viisaan seurueen vaellusta ohjasi Putinen tähti. He vaelsivat soten hajottaman maan halki. Matkalla he keräsivät lukuisan määrän turhautuneiden ja kannatusta.

Samaan aikaan Juuttaanmaan parlamentti päätti työttömien rankaisusta sen vuoksi, että hän on työtön. Menetelmää kutsutaan nimellä ”aktiivimalli” se on lainasana ja sukua ”lopulliselle ratkaisulle” Saksasta.

Kaikki kurjuuttaminen mitä karuun kansaan oli kylvetty sai alkunsa siitä, kun takiaispuolueen nokkamiehet sotaministerin johdolla karkuuttivat Natsi-hengen pullosta. Sieg Heil-karjaisten ja potkuhyppyjä harjoitellen ne kokosivat katupartioita pelottelemaan kansalaisia. He suunnittelivat laillisen hallitusvallan kaatamista ja oman pakkovallan perustamista. Oppia he saivat Ukrainasta.

Kahdeksan viisasta kokoontui vaalistudioon pohtimaan tilannetta, mukaan livahti viimeisenä viisas Paavo. Kannatuksen menetyksen pelossa kukaan ei sanonut sitä mitä olisi pitänyt.

Takkien kääntelyn tantereilla jatkuivat juhlat. Tällä kertaa hukattiin periaatteita ja käännettiin takkeja kaljan prosenteista. Tällainen armoton meno jatkuu Juuttaanmaalla joulusta ja sen tulosta huolimatta.

Vai hyvää joulua! Vastasi vähäosainen vuodenvaihteen maksukuormaa kauhulla odottaen.

”Eläke ei nouse ja indeksit on jäässä, silmä sammuupi väkisin”, tuttua joululaulua mukaillen työntää eläkeläinen rollaattoria kohti pitkää leipäjonoa.

Sata vuotta on Juuttaanmaa ollut vieraan ikeen alta pois. Nyt joku kysyy olisiko ollut sittenkin helpompaa sekin kuin nykyinen meno.

Kylmää joulua!
Veteraanin poika
Rauno Jääskeläinen

Jätä kommentti

*