Kansakunta karanteenissa

Nyt se on sitten nähty! Rauhanajan poikkeustila, rajat kiinni, karanteeni kaksi viikkoa lomalta tulijoilta, tilaisuuksien pitoa rajoitettu, jokailtaiset ravit peruttu, uimahallit ja kuntosalit kiinni. Ikäihmiset määrätty kotiarestiin, lääkkeiden ostolle rajoituksia. Vessapaperi loppu ja purkkiruokahyllyt tyhjänä.

Kysyä sopiikin, oliko nämä kaikki pitkälle kansalaisoikeuksiin tulevat rajoitukset tarpeellisia? Näillä päätöksillä on vaikutuksia laajasti yrityksille ja erityisesti pienille palveluyrityksille. Muutamalla esimerkillä kuvattuna mm. parturit, kuntosalit, hierojat, parjatut konsultit. Erityisesti linja-autoliikenne, matkat peruttu, kouluajot lopetettu. Se kysyy kassaa liikennöitsijältä. Finnair ja VR-supistaa lomauttaa ja irtisanoo. Kotiin jää lasten hoitoon hyvää työväkeä, joita jatkuessaan irtisanotaan ja lomautetaan. Suoraan sanottuna kaaos. Oliko pakko?

Koronan levitessä Suomeen alkoi hillitön sisäpoliittinen peli ja huuto. Jatkuva solvaus, ja hallituksen ja THL:n toimien mitätöinti, kovien toimien vaatiminen. Suorainen törky ja vihapuhe!

Sitä teki äärioikeisto, Persut ja kokoomus KD:n säestäessä. Vaatien rajojen sulkemista, perusteenaan pakolaispelko, jonka USA:n, Venäjän ja erityisesti Turkin toimet aiheuttivat Syyriassa. Samoin Afganistanin ja Irakin sota ne tuottavat äärimmäistä hätää ja kurjuutta.

Koronan pelko ja panikointi loi kuohuvaa kuonaa, sosiaalisessa mediassa levisi oman hallituksen toimien mitätöintilistoja. Erityisesti Perussuomalaisten trolliarmeija teki joka päivä uusia olkiukkoja, väittämiä, ministerien sanomisen vääristelyä, virkamiesten suuhun laitettiin valheita, joihin alettiin sitten itsekin uskoa ja kannattajat se upposi täysin totena.

Vaadittiin fasismin käyttöön ottamista avoimesti, Mussolinin mallia. Rasismi ei enää riitä, vaan huudettiin avoimesti pakolaisten surmaamista, ankkuripakoilainen tarkoitti mereen hukutettua. Persujen uuden nuorisojärjestön johtaja vaati sotaa Suomeen. En tiedä ketä vastaan? Omia vai vieraita vai molempia.

Samaa kaikua askeliin kaipaili Uutis-Jousen yleisönosastossa valtuutettu Henri Uljonen Ps. Hänen mukaan ei ole opittu 30 vuodessa mitään. Mielestäni Uljonen ja kumppanit eivät ole oppineet 30-luvulta mitään, kun kaipaavat Suomea sinne takaisin. Perussuomalaisen kansanedustajan vihapuheen tutkinnan vuoksi uhattiin tappaa valtakunnansyyttäjä.

”Klikkijournalismi lietsoo vihapuhetta”

”Huulipunahallitus”, tytöttely ja muu vähättely se meni kerta kaikkiaan överiksi – vihapuheeksi ja eduskunnan oikean laidan ölinäksi. Tätä kaikkea lietsoi ja lietsoo edelleen iltalehtien törkytoimittajat ”setäarkadiat”. Heidän tarkoituksenansa onkin hankkia jutuilla klikkejä ja saada ”muka lukijoita” ja mainostuloja, jolla luoda uutta sontaa virkamiesten ja hallituksen päälle.

Kaiken tämän ankaran vyöryn alla Sanna Marin hallitukselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tarttua poikkeustilalakiin. Sen suunnittelu, kaiken ulottamisen kaikkeen – miettiminen, on vaatinut hallituksen parjatun avustajakaartin ja muun asiantuntijajoukon valtavan työn. Tämä kaikki ei olisi onnistunut edellisen hallituksen tekijöiltä.

Silloin vatuloitiin ja sipilöitiin niin monta hanketta, juppivene ja moottoripyöräverosta alkaen, joita ei saatu tehtyä. Suurin moka tietysti oli Soten kaataminen, taksilakiuudistus, VR:n ja Finnairin mokailut ja terveydenhuollon kaaosmainen yksityistäminen. Kauheita leikkauksia erityisesti, sairaanhoidon, koulutuksen, työttömyysturvaan, yleensä sosiaaliturvaan. Kaaosta ja onnettomuutta! KIKY ja Aktiivimallit mukaan lukien. Verojen piilottelulait rampauttaa valtion tulopuolta pitkään.  Silloin luotiin myös eriarvoinen kansalaislaki koskien pakolaisia ja heidän oikeuksiaan meihin muihin maassa oleviin verraten.

Kaiken tuon korjaaminen jäätyi nyt poikkeustilalain alle. Ikävä kyllä!

Eli ei tuolla porukalla, eikä sen jälkeläisillä Persu – KOK- KD, ei olisi onnistunut poikkeuslakien tekeminen.  Kylmäävä vaihtoehto se olisi nykyiselle hallitukselle.

Kun nyt on avattu karanteenien ovet, minusta sinne pitäisi laittaa öyhöttäjä- kansanedustajat, Suomen Uutisten painokone pitäisi särkeä ja molemmat iltalehdet laittaa ainakin määräajaksi kiinni. Jos kansanedustajat, meppi ja ko. mediat eivät tunne keskeisiä maamme lakeja, ei heitä tarvita politiikassa, eikä sen uutisoinnissa.

Muokattu 15:10, jotta ei synny väärää kuvaa, ei Henri Uljonen vaatinut valtakunnan syyttäjän tappamista, vaan joku muu twitterissä Laura Huhtasaaren seinällä.

Kommentit

  • Holkkeeri

    Pohjois-savon kuntosalit ei tunnu olevan karanteenissa, huolimatta hallituksen ja presidentin ”vankasta ohjeistuksesta”.
    Taitaa näillä ”yrittäjillä” olla ohje nuorana, parempi paksu oma lompakko, kuin asiakkaiden terveys?

Kommentointi on suljettu.