Kovat arvot, lapset ja Kallavesi

Ja tapahtui niinä aikoina, kun pohjoisen maan ohjaksiin oli asettunut viisi viisasta naista. Heidän valtaan tulemiseen oli ollut kivinen tie. Esteitä sille olivat rakentaneet kivisydämiset kristityt, persut ja kokkarit. He käyttivät näiden naisten ministeritien torjumiseensa itäiseen maahan syntyneitä suomalaisia viattomia lapsia ja heidän äitejään. Sillä jouluseimen tarina oli kylmennyt heidän sydämettömissä mielissänsä.

Viattomia lapsia käytettiin joulunhengen vastaisesti, sekä ministerin että hallituksen kaatamiseen. Kovettuneista sydämistä kumpusi kovat huudot, että tappakaa leireille sijoitetut. He eivät hävenneet kovaa mölinäänsä, eikä avuttomien surkeuteen jättämistä.

Kaiken takana oli iltasaastalehden toimittaja. Joka aloitti keksimällä valeuutisia siitä, että ministeri vaati lakienmukaisesti virkamiehiä hakemaan avuttomia kauhujen leiriltä. Tästä tenästyi virkamiesten nokkamies ja alkoi puhua, ettei pelastaminen kuulunut hänelle. Hän parkui samassa lehdessä surkeita huutoja siitä, että sellainen olisi lainvastaista. Vaikka se olisi ollut hänen virkatehtäviinsä kuuluvaa.

Tämän hoksasi vastarintapolitiikan mestari- führerinsä johdolla ja nämä hävitysjoukot kuvittelivat voittonsa koittavan. He vaativat ministeriä potkuille ja poliittista päätöstä asialle, joka kuului toimenpidevallassa virkamiehille. Jotka eivät olisi voineet laistaa lakeja lastensuojelemiseksi. Näin ei edes poliittista päätöstä  perus-ja lastensuojelulakien mukaan ei olisi tarvittu.

Asiasta syntyi arvoton huutokauppa ja eduskunnan mölinä. Se oli demokratian suojassa tapahtuva typeryys. Kun mölisijöille hallituksen pääministerin toimesta sanottiin, että hävetkää, olivat nämä tekopyhät satraapit tyrmistyneitä.

Al-Holin leiriltä kotiin palautetut kaksi orpolasta ovat avanneet kansankunnan syvät rivit näyttämään sydämistään ja tunnoistaan todellisen karvaisen katkeran mielensä.

Ensimmäisen pelastuslennon kustannuksia on laskettu ja esiin kaivettiin lasten yksilöllisyys. Huudettiin taas, että tappakaa ne ja öyhötettiin kalliita kustannuksia, joilla pitäisi korjata oman maan köyhien asiaa. Vaikka öyhöt olivat juuri hetki sitten varjobudjeteissa vaatineet lisää köyhiin kohdistuvia leikkauksia ja supistuksia.

Erilaisia julkisia toimintoja ja kuluja ei  voi asetalle vastakkain, vaan ne on nähtävä kaikki tarpeellisena ja rinnakkaisina.

******

Samaan aikaan toisaalla Savossa, kaatui epärealistinen ja vääriin ympäristömäärityksiin perustuva suuri havusellutehdas. Sen suunnittelu lopetettiin ylimmän oikeusasteen päätöksellä. Sinne valituksen tehneet leimattiin paikallisen ”sontasiionin” ja MTK:n hännän kannattajan ja muiden päättäjien mukaan täysin ymmärtämättömäksi typeryksiksi.

Ehkäpä näiden valittajien katse oli kuitenkin kauempana alueen puolesta, kuin kellään muulla.

Rauhaisaa uutta vuotta!

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Hyvä joulutarina meidän henkisen tason kriisistä.

Kommentointi on suljettu.