Köyhyyden häpeä ja digitaaliset vaivaistalot

Leipäjonot hävettää. Ne ei hävetä jonossa olevia vaan niitä katsovia.

Niinpä asialle on valjastettu politiikka ja sen kauhukammio-osasto Sipilän hallitus. Tämä Harkimon mukaan tilataksiin sopiva porukka ajoi köyhän auttajat ahdinkoon, viemällä heidän tukirahat. Heitä ja heidän äveriäitä ystäviä hävettää nähdä tuhansien ihmisten leipäjonot.

Heikki Hursti on toisen sukupolven köyhien auttaja. Hän kyynelehti MTV:n aamulähetyksessä köyhien avun tilanteesta.

Metallica on tunnettu ja maailmalla suosittu hevibändi, joka sai Iltalehden uutisessa Sipilän hallituksen ansaitsemaansa noloon tilaan lahjoittamalla Hurstin toiminnalle 25000€.

”Tässä työssähän pystyy elämään viikkokausia käymättä ruokakaupassa”

Samaan kategoriaan kuuluun Susanna Kosken ja köyhän kohtaaminen tv-keskustelussa. Ilman mitään empatiaa tämä politiikan eliittiin kuuluva kansanedustaja raivostutti hirveän some-ja mediamyrskyn. Hänen tietojensa mukaan toimeentulotuella pärjää mainiosti.

Kosken mukaan hän pärjää viikkokausia ilmeisesti ilmaisilla lobbarilounailla  kaupassa käymättä. Ihmetteli miksi työttömän pitää käydä kaupassa.

”Kansalaiset näkevät kaksi ihmistä, jotka eivät selvästikään ymmärrä toisiaan. Kolmekymppisen menestyvän naisen ja 55-vuotiaan työttömän yksinhuoltajan.” Näin sanoi Politiikan tutkija Johanna Vuorelma Ylen uutisissa.

Tätä samaa sokeutta on koko poliittisen jakautuneen kentän oikea laita täynnä. Koski ei elä yksin kuplassaan, josta todellisuus on karannut.

Valehtelu, salailu, itselle ja omille omiminen, kiireellinen päätöksenteko, asiantuntijoiden kuulemisen tylytys on noussut uuteen poliittiseen kulttuuriin oikeistohallituksen mukana.

Uuninpankkopoika Saku Timonen ruotiin arvojen alennusmyyntiä hyvin: ”Keskittymällä vain Susanna Koskeen jää huomaamatta kaikkein olennaisin. Ei ole kysymys yhdestä kokoomuksen kansanedustajasta ja hänen puheistaan, vaan Sipilän hallituksen vähäosaisia syrjäyttävästä talous- ja sosiaalipolitiikasta”

Politiikka ei ole rikki vaan sen tekijät ovat. Tätä osoittaa Sosiaalivaliokunnan hallituspuolueiden päätös: Hallituspuolueet estivät valiokunnan kuulemisen sotekiireen takia, oppositio raivostui: ”Ennennäkemättömän härskiä”.

Hanna-Kaisa kaalinrouskuttaja Heikkinen oli jo aiemmin väheksynyt asiantuntijoiden kuulemista, kuten kerroin edellisessä blogissani.

Sotea ja maakuntavaalia väännetään pyörremyrskynlailla käyntiin. Meidän terveystietoja ajetaan yhteen ja tehdään digitaalista huutokauppa-arenaa valmiiksi.

Samasta asiasta kirjoittaa Hesarissa Tanja Aitamurto, tutkijatohtori Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Hänen mukaan USA tekee digitaalisen vaivaistalon, joka alistaa köyhän jatkuvaan valvontaan ja nöyryytykseen, eikä hänen auttamiseen.

USA, rukousaamiaiset ja Naton liehittely, ne ovat olleet hyvin selviä merkkejä siitä mihin suuntaan maan turvallisuus, talous-ja sosiaalipolitiikkaa viedään.