Lupausten pettämisen markkinat

Kuntavaalien ehdokkaat kirjoittavat kahta kaunista ja yhtä hyvää  yleisönosastoissa. Suuta pidetään soukalla ja lätistään etupäässä tyhjää.

Siilinjärvellä itsensä kanssa riitaan on joutunut monet varhaiskasvatuksen kannattajat, jotka kuitenkin valtuustossa siitä hetki sitten päättivät toisin. Nyt he vaativat varhaiskasvatuksen maksuttomuutta ja sitä, ettei rajaisia ei pidetä.

Sote-maksujen korottajat kantavat huolta nyt vähäosaisista ja jakavat kynttilöitä, ruusuja ja makkaroita kahvien kera torilla.

Miten he kehtaavat?  Ja kehtaavathan he, Soinia mukaellen. Samoin edellisten vaalien ”koulutuksesta ei leikata” puolueet ovat  kerenneet kieltää lupauksensa ennen kolmatta kiekaisua. Samoin opetusryhmien kasvattaminen, nyt vaalikoneissa sumutetaan ja ollaan päätöksiensä kanssa erimieltä.

Tähän trumppilaiseen vaihtoehtoiseen faktaan ovat päätyneet erityisesti hallituspuolueiden edustajat. ”Pidetään kuntalaisista huolta jatkossakin” -”slougani” suorastaan hirvittää, että jospa meno puolella pahenee. Näin voi päätellä tuosta huolenpidosta.

Nyt on aloitettu salassa pidetty ryöstäminen, kun on palkattu johtajia siirtelemään sairaanhoitopiirien miljardiomaisuus ”Maakuntien Suomelle”. Ilman mitään poliittista päätöstä on suoravalittu johtajat kahden vuoden päässä olevaan maakuntien tilakeskusten johtoon.

Demareiden Paatero oli asiasta älähtänyt seuraavaa:

– Aina aikaisemmin näistä on neuvoteltu ja päädytty korvauksiin eri osapuolille. Nyt esimerkiksi yli kolmen miljardin euron arvoiset, kuntalaisten varoilla maksetut sairaalat siirrettäisiin täysin korvauksetta uusille vallanpitäjille, Paatero ihmettelee.

– Tällaista toisen omaisuuden ryöstöä ei ole Suomessa koettu koskaan, ja vielä yhtiölle, jolla ei toistaiseksi ole minkäänlaista lainsäädännöllistä pohjaa, Paatero toteaa.

Hän ihmettelee tiedotteessaan, miten tämä on mahdollista Suomessa, jossa sentään lakeja pitäisi noudattaa – ja vielä maan hallituksen toimesta! Onko oikeuskanslerilla tähän kantaa, Paatero kysyy.

Näissä tunnelmissa kohti kuntavaaleja mennään. Vaaleista taitaa tulla Suomi 100 vuotta tärkeimmät.

Kommentit

  • retukka

    Ei ihme jos nuoret vieraantuu politiikasta(kähminnästä), ja ehkä muutkin.

  • plokkariukki

    Elämä ja Siperia opettavat jopa kääntämään takkinsa tiukan paikan tullen. Mikä on sitten tiukka paikka, istua k-valtuustossa ja k-hallituksessa ja vielä pahemmat eduskunta ja valtioneuvosto, tosin viimeiset hiukka paremmalla palkalla. Noille paikoille kannatta yrittää jos on tarpeeksi pokkaa ja pollaa, ei meitsistä ennää.

Kommentointi on suljettu.