Meitä huijataan!

Kävin terveyskeskuksessa silmänpohjan kuvauksessa 25.8. Sen suoritti isohko siihen erikoistunut yksityinen palveluntuottaja. Tulos oli sama kuin jo usealla vuodella aiemmin: ”Vasemmassa silmässä teillä on kohtalainen rappeuma, joka ei vaadi aktiivista hoitoa vaan vuosittaista seurantaa”.

Olin KYS:in silmäpolin tutkimuksissa 1.9. sen tulos osoitti ihmeparantumisen olevan edelleen mahdollista, sillä lääkärin antaman lausunnon mukaan silmässä ei ole rappeutumaa!

No tästä seuraa kysymys, kuka tutkijoista oli oikeassa? Kenelle on etua siitä, että antaa rappeutumalausunnon ja saa vuosittain syynätä maksua vastaan silmäni olematonta rappeumaa? Yksityinen palveluntuottaja joko teki työnsä huolimattomasti tai huijaten ja petkuttamalla.

Asia on annettu terveyskeskuksen ylilääkärille tiedoksi ja selvittämistä varten.

Meitä ei huijata vain terveysasioissa vaan siinäkin, että olemme ylivelkaantunut valtio ja me suuret ikäluokat syömme tulevien lastemme eläkkeet.

Tässä muutama pointti asioihin: Valtionvelka on keppi, jolla kansa pidetään kurissa ja nuhteessa. Sillä perustellaan ainaisia leikkauksia palkkoihin ja sosiaaliturvaan. Mutta onko valtio todellakin velkaantunut, vai onko valtionvelassa kyse aivan jostakin muusta?

Valtionvelka on kupla. Suomella on todella vähän velkaa suhteessa eläkerahastojen sijoitustuottoihin. Suurin osa tästäkin velasta on valtion velkaa itselleen. Suomella on vähiten velkaa Euroopassa.

Taloussanomissa 11.11.2015 julkaistiin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun professori Roope Uusitalon artikkeli. Siinä Uusitalo tyrmää väitteet Suomen velkaantumisesta. Pohjana kirjoituksessa on käytetty Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n dataa, jonka perusteella Suomi on julkisen sektorin nettovelalla mitaten maailman seitsemänneksi varakkain maa ja paras EU:ssa.

Velkavertailussa Suomen edelle menee vain kuusi öljymaata.

Talousneuvos Kauko Tuupainen laskee Keskisuomalainen-lehdessä 20.6.2016 Suomella olevan eläkerahastoissa 183,750 miljardia euroa vuoden 2017 alussa. Vuoden 2017 lopulla tileillä on arviolta jo 187,688 miljardia euroa. Vertailun vuoksi vuoden 2017 budjetin loppusumma on 55,2 miljardia – eli eläkerahastoissa on yli kolme kertaa valtion budjetin verran rahaa. Vastaavia rahastoja ei ole esimerkiksi Saksalla eikä Ranskalla.

Kimmo Kiljusen laskelmien mukaan eläkeyhtiöiden kasvu tulee olemaan 63 300 euroa minuutissa seuraavan 60 vuoden aikana.

Työeläkejärjestelmä luotiin turvaamaan eläkkeelle jäävien ihmisten elintaso. Suurten ikäluokkien eläköityminen otettiin huomioon järjestelmässä.

Rahastojen tuotosta on käytetty viime vuosina joitakin satoja miljoonia eläkkeiden maksuun. Noin 15 vuodessa tämäkin tarve lakkaa, kun kuolema korjaa väistämätöntä satoaan suurien ikäluokkien keskuudessa.

Eli ei ole olemassa hirviötä nimeltä eläkepommi! Sekin on huijausta!

Netissä voi seurata Saatavakelloa, jossa näkyvät niin julkisen sektorin velat kuin varatkin. Kellosta voi seurata todellista tilannetta. Sieltä voi seurata reaaliajassa, kuinka todellisuudessa valtio rikastuu tunti tunnilta.
Rauno Jääskeläinen

Kommentit

  • helsinkiläinen

    juuri näin ja valtionveikkaus tekee isoa jälkeä monopolillaan…

  • Arja Hakala Kuopio

    KYSin silmäpolilla olette saanut ajantasaisen tiedon.

Kommentointi on suljettu.