Politiikka kiitolaukalla, ajatuspaja paljastaa naisvihan ja rasismin olemassaolon 

 

 Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta, julkaisi Jukka Hankamäen rasismia ja naisvihaa tihkuvan kirjan puolueen siipien suojassa ja puheenjohtajan kehuessa sen edustavan puolueen arvoja. Esipuheessa kirjoittaja kiitti sisällön tarkistamisesta ajatuspajan johtajaa, puoluesihteeriä ja puoluelehden päätoimittajaa. 

En se ollut minä! 

Kirjan sisällön levittyä somessa ja sitten muussa mediassa, persujohdolle tuli kiire irtisanoutua siitä. Kirja ei kuulemma edustakaan puolueen arvoja, ja laadunvalvonta on pettänyt. 

Naisvihamieliset kannanotot ja rasismi ovat valitettavasti puolueen arvojen mukaisia. Nyt asiat vain sanottiin liian suoraan, ja kansalaisten reaktiot säikäyttivät puoluejohdon pahemman kerran. Kysyin asiasta Savo-Karjalan kansanedustaja Sanni Antikaiselta, puoluejohdossa olevalta Riikka Purralta ja meppi Laura Huhtasaarelta, että menikö niin kuin teidän mielestänne oikein. Ei vastausta. 

 Politiikka karkasi kiitolaukalle korona viruksen saavuttua. Otettiin käyttöön valmius- ja poikkeusololait.  Tekipä hallitus ja virkamiehet sitä taikka tätä, aina se oli yleensä oppositiopuolueen mukaan väärin. Joko varotoimet olivat liikaa tai liian vähän. Samoin koronavaurioiden korjaus, vaadittiin korvaamaan kaikki, mutta ei ainakaan ihmisille vaan yrityksille. Samasta suusta tuli lisärahan vaatimista ja sen rajoittamista. Oppositio oli hyvin ristiriitainen vaatimuksissaan. 

Kauhua herätti 5,5 miljardin lisäbudjetti, vaikka se on puolta vähemmän kuin hävittäjäostot. Lisäbudjetin suorastaan huudettiin jäävän lapsillemme maksuun ainakin kolmanteen polveen asti. Hävittäjäostojen maksumiehistä ei puhuta mitään. 

Totuus on kuitenkin, että oikein tehty elvytys maksaa itse itsensä. Parantuneena työllisyytenä, pystyssä pysyvinä yrityksinä Ihmisille se tuntuu ostovoimana, kuten toimeentulotukena ja työttömyysturvana, joita korotetaanLasten varhaiskasvatuksena, opetuspaikkojen lisäyksenä opettajien ja koulutuksen korkealla tasolla pysymisenä. Se kaikki on markkinaliberaalien mielestä väärää elvytystä. 

Politiikan votakassa viikossa kaatui ministeri omaan ahneuteen ja osaamattomuuteen, tai kuten epäilen Keskustan avustajien osaamattomuuteen. Samalla viikolla perussuomalainen kansanedustaja harjattiin puolueesta vain määräajaksi. Vaikka rasistinen teko oli suorastaan törkeä. Ministerin erolla yritettiin hallituksen kaatamista, joka ei kuitenkaan onnistunut. 

Koronapaniikissa siirrettiin myös kunnissa poikkeuslain nojalla poliittista valtaa suoraan kunnanjohtajille kymmenissä kunnissa. Asiasta uutisoivat useat lehdet. Samoin tehtiin mm. Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Meillä asia meni ohi paikallisuutisten, enkä usko vaurioita aiheutuneen. Joissakin kunnissa johtajat käynnistivät välittömät YT-neuvottelut ja lomautukset. Vaikka YT:n käynnistäminen ja lomautus on niin painava asia, ettei siitä voi päättää pelkkä virkamies. 

Näitä yli ja alisuorituksia tapahtui kaikkialla, Huoltovarmuuskeskuksen suojavälinehankinnoista, rikollista menettelyä. Yritystukien myönnössä selviä virkavirheitä. Mutta kolmen äidin ja yhdeksän lapsen paluusta Suomeen saatiin iso kärhämä, vaikka kaikki tapahtui perustus– ja konsulipalvelulain mukaan.