Politiikka palasi, karvainen naama paljastui

Vilpistelyä, väärän tiedon levittämistä, pelottelua, suoraa valhetta,osaamattomuutta, asiantuntijoista ja perustuslaista piittaamattomuutta, ”omien tutkimusten” ontoutta. Kansan kahtiajakoa, rasististen voimien sallimista, työttömien ja työssä olevien oikeuksien polkemista, yleensä ay-liikkeen vaikutuksen mitätöintiä, vihapuhetta ja poliittista leimaamista.

Tuttua USA:sta.  

Kyse on kuitenkin Suomesta.  Lisätään vielä sotavoimien hankinnat ja ministerin militaristinen pullistelu, Naton ja USA:n liepeissä liehakointi, ollaan oikeistolaisen politiikan ytimessä.

Enää ei tarvitse muuta kuin lisätään maaseudun palvelujen ja voimavarojen alasajo, saadaan tämän hallituksen arvomaailma jo aika hyvin pakettiin.

Sipilän hurskastelu ”leikkasimmeko liikaa”, jatkaa pientä vilpistelyä ja falskiutta totuuden jakamisessa. Nyt tietysti jo vaalisumutuksena, sopivaa ja kätevää, kuten takavuosien mainoksessa Simo Vaatehuoneelta, meiltä vain ysi ysi-hinnalla.

Lausunnolla Sipilä antaa toiminnastaan kuvan, että ”tiukanpaikan hallitus” on ollut politiikallaan valtion kassan vartijana. Sipilä unohtaa mainita, että tällä hallituskaudella on käytetty lähes kaksi miljardia euroa hyvätuloisia suosiviin veron kevennyksiin. Joten talouden liikkumavara on käytetty miljoonaperintöjen, suurituloisten henkilöyrittäjien ja ansiotuloverotuksen kevennyksiin ja on sallittu jatkaa verojen piilottelua mm. Carunan veroja menetettiin 12 milj. Verojen kätkemistä kuoriin ja ulkomaisiin veroparatiiseihin, niitä on jopa helpotettu. Hyväosaisten talkoissa ei ole ollut ketään.

Toisella kädellä on oltu leikkaamassa kansaneläkkeitä, lapsilisiä ja työmarkkinatukea. Tässä ei ole kyse tiukasta talouspolitiikasta, vaan erittäin kalseasta oikeistopolitiikasta ja se on arvovalinta. Tämän hallituksen aikana on ns. vastikkeellinen sosiaaliturva tuottanut Seura-lehden laskujen mukaan jo liki puolimiljoonaa ilmaista työntekijää. Ei palkkaa, vaan orjatyötä, Suomessa!

Arvovalintojen alea ovat myöskin useiden valtion yhtiöiden ja mm. raiteiden myynti norjalaisille. Valinnanvapaus, sote-palvelujen yksityistämisen ajaminen ja kokonaan ilman mitään lakipohjaa tapahtuva miljoonaluokan valmistelukoneisto.

Kela hallituksen käsikassarana

Tähän koneistoon on vahvasti kytketty Kela. Se on tunaroinut aivan kaikessa, kun johdossa on ollut Elli Aaltonen poliittisesti valittuna (vanhoill.kesk) Sipilän suosikkina. Hän on kiltisti hallituksen liekassa. Toimeentuloasiat eivät ole vieläkään siinä kuosissa kuin ne kuntien hoidossa olivat. Aktiivimallia tulkitaan aivan mielivaltaisesti, leikataan väärin perustein, eikä korjata edes oikaisuvaatimusten jälkeen.

Tunnetusti Kela- taksien kilpailutus sekoitti toimivan systeemin. Nyt saimme tuntea Kuopiossa Neuronin ja Iisalmessa Vetrean kuntoutuksen hävittämisen. Pitkäaikaiset kuntoutukset ja potilassuhteet ovat nyt tuuliajolla.   Ihmeekseni huomasin kokoomusvetoisen MS-liiton Maskun kuntoutuskeskusksen jääneen Kelan jyrän alle.

Nyt viimeisimpänä iskuna menettävät Leppävirta, Pielavesi ja Tervo Kelan toimipisteet.

Kelan hakemusten jakaminen kunnan neuvonnasta ei korvaa asiantuntijapalvelua, jota erityisesti ikäihmiset ja muut digiosaamattomat tarvitsevat.

Maakuntamme on ollut erityisesti tällä vaalikaudella keskustalaisuuden jopa ylimiehittämä. Siitä huolimatta ja/vai siitä syystä, meiltä karkaavat palvelut, sairaalat ja väki.

Paras ratkaisu ja isompien vahinkojen ennalta ehkäisyä olisi, jos nykyinen Kela lakkautetaan ja tehtävät siirrettäisiin kunnille. Erityisesti silloin, jos maakuntamalli ja Sote-uudistus joskus tulee. Näin palattaisiin edes jonkinlaiseen normaaliin järjestykseen tässä maassa.

Kansliapäällikkö Nerg jatkoi hallituksen pelottelulinjalla, kun hän kauhisteli, että 60 lakia on peruttava, jos sote kaatuu. Sanomatta jäi kuinka monta olisi tulossa, jos se tulee. Samoin sanomatta jäi sekin, että jos sote ei tule, niin silloin jatketaan ennallaan maailman parasta ja terveydenhuoltoa.

Eli palataan normaaliin.

Maakuntien pitkälle viety ilman lakipohjaa tehty valmistelu päättyy. Se koskisi myös ilman virkavaalia valittuja hyväveli-työpaikkoja kaikkia perustettuja organisaatioita ja yhtiöitä, joita ovat Maakuntien Tilakeskus Oy, Vimana Oy ja SoteDigi Oy.

Nyt on nähty Kokoomuksen työväenpuolue ja kahtiajaon aika ei ole ohi, persujen työväenpuolue ilman sosialismia ja Keskustan bisnespuolue. Politiikka palasi karvanaamaisena.

Toivottavasti tämä hullun kirveenvarsi katkeaa seuraavissa vaaleissa.

Kommentit

  • O.M.G

    Tärkeä kysymys joka vaatii pohtimista on: Miten estämme vastaavan toistumisen joskus tulevaisuudessa?

    Seuraavan hallituksen tulisi jotenkin pystyä betonoimaan lainsäädäntöä siten että ihmisten perusoikeuksien yli ei käveltäisi näin suruttomasti kuin nyt on tapahtunut.

  • Rane

    Demokratiassa perustuslaki on se betoni. Nyt siitä ei ole välitetty juurikaan ja sen kunnioittajia mollataan, milloin suvakeiksi, milloin jämähtäneiksi tai muuten vanhoillisiksi ja uudistusten jarruiksi.

Kommentointi on suljettu.