Rikas valvoo ja Soini rukoilee

Minulla on ilo omistaa kahden hengen yritys. Yrityksellämme ei ole mitään säännöllistä tekemistä, teemme keikkoja koulutukseen, yrityshaastatteluihin ja jonkin sorttisia tietotöitä tilausten ja tarjousten pohjalta.

Meillä ei ole tarjota aktiivimallin vaatimia 18 tunnin työpaikkoja työttömille. Olemme pääministerin mukaan lampaita.

Luulen, että on harvassa niitä yrityksiä, jotka voivat tarjota 18 tunnin työtä. Palkkakirjanpito, verot ja sotumaksut, lomarahat, kaikki ne on hoidettava siten kuin laki määrää. Perehdytys, suojavaatetus, työturva-tulityö- hygienia ym. passit pitää olla kunnossa. Monikaan työtön ei pysty pitämään työhön liittyviä lupiaan kunnossa.

Aktiivimalli tuollaisenaan on järjetön. Kukaan ei tiedä kuinka sitä tulisi soveltaa, kun sellaisia ohjeita ei ole kukaan tehnyt. Malli ei toimi muuhun kuin työttömän kyykyttämiseen.

Työllisyysasteen nostaminen on hallitukselle ihmisuhreja tärkeämpää. Työttömien ahdistus ja syrjäytyminen ja itsemurhat kasvavat. Työhön ovat pakotettuja myöskin ne, jotka jatkuneen sairauden vuoksi ovat pudonneet sairasrahoilta viimeisen tuen eli työttömyysturvan varaan.

Säästöjä pitää saada, helpointa niitä on ottaa suojattomilta. Yritystuista ei leikata, nehän ohjautuvat yleensä suuryrityksille. Niille, jotka hankkivat ulkolaista työvoimaa halpamaista, tai siirtävät tuotantoaan Balttiaan, Intiaan ja Kiinaan. Verot nämä samaiset yritykset kiertävät veroparatiisien kautta.

Johtajien palkat ja optiot maksetaan pääomatuloina tasaverolla. Eläkkeelle jääneet hyperrikkaat johtajat pakenevat verojaan niihin maihin, missä ei veroja makseta.

Kansan kahtiajako on tosiasia. Ollaan liki 100 vuoden takaisissa ajoissa.

Leikataan opiskelijoilta, lapsilta, työttömiltä ja sairailta. Leikkausten myötä ja vanavedessä kasvaa hölmöys, sivistymättömyys ja tyhmyys. Suomi on nopeasti menettänyt kansainvälisesti arvostettua koulutuksen mallimaan asemaa.

Maakuntavaalit ja sote painavat päälle. Yhtään valmista lakia niistä ei ole olemassa. Tilakeskus ja sen johtajat ovat sen sijaa jo olemassa. He ovat hyvä-veliverkoston valitsemia, ilman julkista hakua.

Tilakeskus Oy:n haltuun on tarkoitus siirtää miljardien arvoinen julkinen omaisuus kunnilta. Vain velat jäävät kuntien maksettavaksi.

”Sote-korruptiolle alttiit vaaran paikat ovat vasta tekeytymässä. Maakuntien virkanimitykset, palvelutuottajapäätökset, pyöröovet pyörivät julkisen ja yksityisen sektorin välissä. Lapin yliopiston rikosoikeuden professori emerita Terttu Utriainen sanoo, että edessämme on juuri nyt klassinen suuren puhalluksen paikka – jos sellainen on tullakseen.
– Suuriin yhteiskunnan rakenteellisiin muutoksiin sisältyy aina korruption vaara. On syytä olla erityisen tarkkana siinä liitoskohdassa, jossa suuret rahat, yksityinen liiketoiminta ja julkinen päätöksenteko kohtaavat, ” Utriainen pohtii. (Teksti lainattu Uuninpankkopojan blogista).

Ollos huoleton rikas valveil on!
Rauno Jääskeläinen

Kommentit

 • seija sanaleikkimökistään

  Siinä se kakku on eikä muuksi muutu, vaikka voissa paistettaisiin tai hienossa pakkauksessa korulauseiden kanssa tarjottaisiin. Petun maku jää suuhun ja sahajauhot kurkkua kirvelemään.

 • lehtola

  Jo eduskuntavaalit näyttivät mitä tuleman pitää.
  Vain soinilaisten jättäytyminen pois hallituksesta olisi pelastanut köyhemmän kansanosan nykyisenlaiselta kyykyttämiseltä. Olisi ollut jonkinlainen pelote rahanvallalle. Mutta soinilaiset osoittautuivat ahneiksi takinkääntäjiksi rahanvallan puolustajiksi.

 • Tieto lisää tuskaa

  Kahtiajako on. Kun työllisetkin jo syyllistää työttömiä. Näin ainakin tuolla erilaisilla keskustelupalstoilla olen havainnut.
  Eli kuten kirjoittaja mainitsi, tyhmyyskin on lisääntynyt.
  Ja sehän kongretisoituu taas seuraavissa vaaleissa.

Kommentointi on suljettu.