Rikos ja rangaistus, ero ja erotus

 

 

Samalla viikolla politiikan huipulla ero ministerin tehtävästä (Kesk) ja potkut puolueesta (Ps). Katri Kulmunin taloussotku ja valtion rahojen käyttäminen omaan etuun ja persujen Ano Turtiaisen rasismi. Suomessa! Demokratian mallimaassa, joka hoiti Korona-kriisin hienosti.

Kulmunin Katrin helmat hulmusi, kun hän lähti valtiovarainministerin pestistä. Sen jälkeen alkoi kiivas väittely, oliko hän sankari vaiko roisto? Paljon tuli palautetta siitä, että kantoi vastuunsa erolla, aikoen palauttaa virkavirheellä saamansa edun. Rahojen palautus ei paikkaa tehtyä virkavirhettä. Tekoa on peitelty ja vähetelty,  Katria on kehuttu kauniiksi ja asiansa osaavaksi.

Puheet perunantaimista, epävarma esiintyminen ja jännitys, varmaan oli oikein hankkia esiintymisen koulutusta. Silloin ilmestyivät kepun setämiehet Tekir Oy:n kautta rahastamaan tilanteella.

Kepusta on löydetty kova sisäinen taistelu kepun- setämiesten ja liberaalisuuntauksen väliltä, sen jaloissa oli hyvä antaa ajaa puheenjohtajan miinaan, jonka aikana kannatus on oikein romahtanut.

Rahankäyttösotkusta on medioiden mukaan tehty ainakin kaksi rikosilmoitusta, jotka poliisi on ottanut selvitettäväkseen.

Oppositio on kauhistellut ministerien avustajien määrää ja koronan jälkihoidon rahojen holvausta. Avustajia ei liene tarpeeksi, kun ostetaan kalliita ostopalveluja, rahojen holvaamista ei liene kukaan muu tehnyt kuin Kepun setämiesten neuvojen mukaan kokematon Kulmuni. Hyvä veli/sisko- aika ei ole Kepussa ohi ja vaaliavustuksena sitten tukea, rahat valtion piikistä, meidän rahaamme! Konsultin palkkio on ollut halvimmillaan 700€ tunti+ valmistelutyöt, mutta muu ohjaus ja sparraus olikin sitten jo 3000€ tunti kaikkine töineen.

”Rahojen holvaamista ei liene kukaan muu tehnyt kuin Kepun setämiesten neuvojen mukaan kokematon Kulmuni.”

Ilta-Sanomien Timo Haapala kirjoitti 7.6, ”Kepu on sekaisin kuin seinäkello” Kulmunin ilmoituksen jälkeen, jossa kertoi jatkavansa vielä syksyn puoluekokouksen jälkeen puheenjohtajana.

Hurja huhumylly pyörii hallituksen kaatumisesta ja sitä lietsoo keltainen lehdistö. Osa kepusta on kaatamassa hallitusta ja osa ei.

Kaataminen olisi nolo juttu, kun syynä olisi kaikkien ymmärryksen mukaan keskustan puheenjohtajan väärinkäytös. Joka haluaa olla edelleen puheenjohtaja. Se voisi edelleen laskea kannatusta.

”Elvytys on sijoitus tulevaisuuteen ja hyvinvointiin.”

Oppositio ja osa keskustalaisista ulisevat varsinkin somessa hallituksen ”rahanholvaamisesta”. Vaikka yritysten elvytykseen oltiin enemmänkin vailla. Elvytysraha on panostusta siihen, että vältetään totaalinen talouslamaan ajautuminen. Erittäin hyvä ja takaisin valtiolle kiertyvää rahaa, sitä ei maksa ”meidän tulevat lapset”. Jos ei vältellä veroja, piiloteta ulkomaille ja verokuoriin.

Koko ulina alkoi, kun hallitus ilmoitti jakavansa rahaa, koulutukseen, kasvatukseen, opetukseen, nuorten tukemiseen, toimeentulotukeen ja eläkkeisiin. Tukea ihmisille, kulutukseen ostamiseen! Li Anderssonin vappusatanen ei ollutkaan pöllömpi juttu. Eikä lainkaan irvistelyn kohde, se olisi mennyt suoralta kädeltä kulutukseen, pienille palveluntuottajille, jotka eniten ovat kärsineet koronasta.

Rahanholvaamista on tyhjien lentokoneiden tukeminen ja kriisitalousarvion tuplaava hävittäjähankinta. Näitä meidän oppositiomme vaatii ja nämä asiat hiertävät hallituksen sisällä.

Suuri kysymys onkin nyt, selvisimmekö koronasta ilman sen uutta tulemista, ja ilman viruksen jatkoilmestymistä?

Muokattu kello 15:55, Kulmuni ja Vanhanen antoivat lausuntoja Keskustan hallituksessa jatkamisessa.  Se onkin vastuullista, erityisesti tällaisena aikana!