Ryhmäkuri on äänestäjälle huijaus ja petos

Ryhmäkuri on edustajan oman järjen vastainen teko. Tästä asiasta paljon hyviä esimerkkejä Sipilän hallituksen ajalta. Seppo Kääriäinen, Markku Eestilä, Kimmo Kivelä ja Hannakaisa Heikkinen ja muut hallituspuolueen edustajat, olivat monissa seutukuntaa koskevissa äänestyksissä meidän etujamme ja oikeuksiamme vastaan.

Otetaan muutama esimerkki, toisen asteen koulutuksen maksuttomuus, koulutusleikkaukset, ammattiopetuksen kuritus, aluesairaaloiden alasajo, KIKY-ratkaisu, joka tuli kalliiksi kunnille, lasten ja nuorten edut opinnoissa, asumistuessa, työttömien etujen leikkaus, aktiivimalli, lääkekustannukset, indeksien jäädytykset ja monet, monet muut asiat, jotka kohdistuivat meidän alueelle kielteisinä, jopa tyrmäävinä.

He edistivät harjoitetulla politiikalla alueemme eriarvoisuuden kasvua, ja ihmisten välistä eriarvoisuutta.

Eliitti vastaan junttikansa. Metropolialueet ja muu suomi.

Nämä päätökset ohjasivat Itä- ja Pohjois- Suomen ihmisten olemista ja yleistä kehitystä heikompaan suuntaan. Näitä ryhmäkuripäätöksiä he äänestivät solkenaan. Ilman, että olisi käsi napilla vapissut.

Minusta tuollainen meno on moraalitonta ja petos äänestäjiä kohtaan. Äänestäjästä tuntunee tyhmältä kun huoma tulleensa huijatuksi. Äänelle ei saa takuuta, että sitä käytetään äänestäjän edunmukaisesti. Mietipä sitä, kun ennakkovaaleissa piirtelet numeroita.

Nyt vaalikampanjan puheissa leperretään hyvistä aikeista, luottamuksesta, kotiseudusta ja kaikista myönteisistä asioista navetasta, maidosta ja mansikista.  Metsästä, pelloista ja suomalaisesta ruuasta.

Kuka enää uskoo? Älä anna huijata itseäsi, sinähän siitä päätät.

Miksi alueemme edustajat eivät tee oikeita ehdotuksia Itä-Suomen osalta?

Eikö ole näkemystä mitä pitäisi tehdä? Heitän muutaman eduskunnalle kuuluvan mahdollisen myönteisen ehdotuksen:  alennetaan alueella sähkön siirtomaksuja, sähkönhintaa, sähköveroa sekä yrityksissä että kotitalouksissa, poistetaan rakennus- ja laitehankintojen investointimaksuja, kevennetään alueella henkilöverotusta. Otetaan käyttöön korotettu lapsilisä, luovutaan alueella opintolainojen takaisinperinnästä. Porrastetaan työnantajamaksuja alemmaksi ja tuetaan korkeiden kuljetuskustannusten kattamista.

Kysehän on kansalaisten yhdenvertaisuudesta, tasa-arvoisen elämisen edellytysten luomisesta, myös meille täällä Savo-Karjalassa. Kuuluisaa kulukuria on alueellamme löysättävä, jos maa halutaan pitää asuttununa täälläkin. Norjassa ja Ruotsissa olisi aluepolitiikan mallia suomellekin, jos tahtoa löytyy, on mahdollisuuksia.

Emme tarvitse halpatyömarkkinoita.

Sitäkin vaaditaan ja samalla ulkomaisen dumppaustyövoiman lastaamista Suomeen. Ministeri Soinin puhe Filippiiniläisten hoitajien tuomisesta tänne on suomalaisen työvoiman ja filippiiniläisten halveksuntaa.

Sinä päätät vaalissa, miten maassa jatketaan. Onko kovat oikeistolaiset arvot ja ihmisten eriarvoisuus jatkossakin meidän kärsittävänä. Vai saammeko tuon kehityksen katkaistua. Meillä on mahdollisuus saada Suomi, jossa on meillä kaikilla oikeus parempaan tulevaisuuteen. On palautettava uskoa tulevaisuuteen, näkymään paremmasta, jossa työssäkäyvän, työttömän ja eläkeläisen asiat hoidetaan paremmin vääristelemättä, venkoilematta. Jossa rikkaatkin maksavat veronsa, verokuoria, pääomia piilottamatta. Meillä on oikeus siihen, että olemme tasa-arvoisia ja meillekin näillä tanhuvilla annetaan elämisen mahdollisuus.

Minä olen Rauno Jääskeläinen, aikaisemmin metsuri, hitsari, konekuski, ja valtion virkamies. Minua saa äänestää numerolla 54.

Kommentit

  • Jörgen Jörgensen

    Mitä sitten ehdotat tehtäväksi sille keleen ryhmäkurille? Itse en näe muita vaihtoehtoja käytännössä, kuin eduskunnan äänestyskoneen remppaaminen tavalla, mikä tekisi äänestyksistä edustajakohtaisesti salaisia. Tulos esitettäisiin vain Jaa / Ei jne summina. Sehän vähentäisi ratkaisevasti puoluepolitrukkien valtaa, joten turha kuvitella, että sellaista parannusta tehtäisiin.

  • plokkariukki

    Ilman minkäänlaista (on tiettyjä poikkeuksia) ryhmäkuria mentäisiin brittien tapaiseen pelleilyyn kuten tämän brexitin kanssa on käynyt. Isossa salissa eduskunnassa ymmärrän täysin jonkin johdonmukaisuuden ryhmissä. Tehtäköön vääntö ryhmissä ja valiokunnissa kuten kunnallishallinnossakin pääosin, muuten koko homma menee huutokaupaksi niinkuin Britanniassa on käynyt, ei saada aikaan minkäänlaisia päätöksiä. Parempi vaalien alla kun ei lupaa mitään, vaan kertoo kantansa tällä hetkellä polttaviin kysymyksiin, tieto lisää tuskaa on tapana sanoa! Populismilla ei paranneta asioita, demokratia on jotakin ihan muuta!

Kommentointi on suljettu.