Sotketaan toimivat systeemit!

Perustuslain (18§) mukaan työvoima on valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Tämä laki taitaa nyt kuulua siten, että elinkeinoelämä on valtiovallan erityisessä suojeluksessa.

Valtiovalta ei ole tippaakaan kiinnostunut työvoiman suojelemisesta, sillä työtä on tehtävä enemmän, kauemmin ja kovemmin, mieluiten ilman palkkaa ja työvoimapoliittisena toimenpiteenä. Samassa lainkohdassa sanotaan, että ketään ei saa erottaa ilman lakiin perustuvaa syytä.

Edellä sanotun valossa ovat ristiriitaisia kehysriihen päätökset, ja varsinkin kun helpotetut potkut kohdistuisivat erityisesti nuoriin alle 30 vuotiaisiin työntekijöihin. Heidän työllisyys on ollut muutenkin synkkää, yhtä synkkää kuin syntyvyyden lasku ko. joukon osalta. Useat tutkijat ovat todenneet asian: ” Yhteiskunnan yleisellä epävarmuudella, nuorten aikuisten työllistymisellä ja asumismahdollisuuksilla on suuri merkitys lasten hankinnassa.”

Ovatko nuoria syrjivät toimet jo etnistä puhdistamista?

Suurimpien pörssiyhtiön johtajan vuosipalkalla (2 milj.€) bonuksilla ja lisäeläkemaksuilla pystyisi palkkaamaan 48 tavallista duunaria (HS tutkimus 17.4.)

Olen pisteytty, saan varmaan kohta punaisen Kelakortin ja numerotatuoinnin kainalooni! Minusta kerätyt tiedot ajetaan tekoälyllä yhteen. Sitten ne kaupataan sille, kuka pienimmällä kapitaatiokorvauksella ottaa riskin minun terveydenhoidosta. Kapitaatiomaksu maksetaan tyhjästä, ei hoidosta.

Minä en saa nähdä omia kapitaatiotietoja, niitä katselevat sote-byrokraatit, markkinamallin palvelun tuottajat, pörriäiset. Tähän heitä ohjaavat maakuntavaalilla valitut kepulaiset oligarkit. Hehän istuvat eduskunnassa, maakuntavaltuustossa ja lopuissa kunnanrippeissä päättämässä kuka terveystoimija saa minusta maksetut kapitaatiot piilottaa veroparatiisiin.

Vuoden 2017 Eurooppalaisessa terveysvertailuraportissa Suomen terveydenhuolto saa ainoastaan kehuja. Suomi on 36 Euroopan maasta sijalla kuusi. Saamme suitsutusta potilasjonojen lyhentämisestä ja huippuluokkaa olevista hoitotuloksista. Samaa sanotaan meidän taloudellisuudesta tuottaa terveyspalveluja.

Miksi siis sote? Sotketaan hyvä systeemi.

Valtion rahaa aletaan lappamaan kapitaatioina markkinoille. Säästöä ei synny, jollei kansainvälisten terveysyhtiöiden veronkiertoa ei pysäytetä.

Loppuun poliisihallinnon raportista positiivinen uutinen: Suomen kaduilla on nyt turvallisempaa kuin koskaan aiemmin 2000-luvulla, kertoi Helsingin Sanomat 16.4. Uutinen perustuu poliisin katuturvallisuusindeksiin. Näin siis Odinin turvajoukoista ja katunatseista huolimatta.

Silti ”16 päivän poliisia” vaaditaan 2000 henkeä mellakantorjuntaan. Poliisin katupartioilla on nyt myös konepistoolit aseenaan. Poliisivaltio ja militarismi nostaa päätään. Urkinta ja salakuuntelulakia halutaan syyttömien kansalaisten lue opposition kyttäämistä varten kiireellisenä. Demarit – valtakunnallisen kapitalismipolitiikan perässähiihtäjät, ovat taipumassa tapansa mukaan lain taakse.

Ulkopolitiikka on muuttunut kylmästä sodasta kuumaksi sodaksi. Isokin yhteenotto näyttää näiden narsististen maiden johtajien vuoksi hyvin mahdolliselta.

Sitä saa mitä sotapolitiikassa vouhkaava sotamisterimme on tilannut.
Naton merijalkaväki harjoittelee Suomessa toukokuussa. Fortum potkaistaan kohta Venäjältä pois.

Näitä ja muita ihmetellen.
Rane

Kommentit

  • seija sanaleikkimökistään

    Teksti iskee kuin Pajarin nyrkki!

Kommentointi on suljettu.