Syntyvyys, syrjäytyneisyys, köyhyys ja puolustustahto ovat politiikan tulosta

Syntyvyys, köyhyys, syrjäytyneisyys kasvaa ja maanpuolustustahto laskee. Mistä tämä kertoo? Epäonnistuneesta politiikasta, jonka uskottavuutta on nakertanut annettujen lupausten pettäminen, valehtelu, omien sukulaisten ja etupiirien etujen ajaminen. Ryhmäkurilla hallinta ja ihmisten odotusten pettäminen. Takkien kääntely, hallituksen herkkähipiäisyys, asiantuntijoiden ja perustuslain vähättely. Maailman parhaimman ja kustannustehokkaimman SOTE-palvelun avoin kauppaaminen veronkiertäjille ja bisnesalttarille.

Kun lisätään vielä, että politiikalla on eniten lyöty vanhuksia, työttömiä ja lapsiperheitä. Sen mukana koulutusta, sivistystä, tutkimusta, asunto- ja toimeentulotukea on poljettu, aletaan ymmärtää, miksi asenteet maanpuolustukseen, syrjäytymiseen ja syntyviin ovat mitä ovat. Lapsiperheiden köyhyys THL:n mukaan riski hyvinvoinnille.

Kuka haluaa puolustaa ja synnyttää tällaiseen maahan, joka myy kannattavaa terveys– ja muuta monopoliliiketoimintaa (Caruna) verotuksen ulosliputukseen ulkomaisille veronkiertäjille. Polkee naisten ja maahanmmuuttajien oikeuksia. Tähän kaikkeen ei ole edes haluttu puuttua ja hallitus  ja poliisihallinto sallii avoimen rasismin, suojelee natsien marssia kaduilla, tekee ikääntyvistä eläkeläisistä arvottomia leipäjonojen jonottajia. Aliarvostaa ammatillista opetusta ja yliopisto-opetusta. Jossa työttömän lapsi on varhaisopetuksessa sylkykuppina. Kuvitellaan, että talouskuripolitiikka ratkaisee asiat.

Työmarkkinoiden horjuttaminen, epävarmat työsuhteet, irtisanomisten helpottaminen mielivaltaiseksi. Ja hyväksi koetun kolmikannan hylkääminen. Ne ovat yksi syy sille, että yritysten isännän valta keulii nyt pahasti ja antaa poliittista lobbausta hallitukselle. Työttömien kurittaminen, puolen miljoonan ilmaistyövoiman armeija, ovat osaltaan vaarallisia singaaleja nuorille. Heidänkö pitäisi puolustaa maata ja synnyttää lapsia tämän keskelle?

Tampereella tehtiin THL:n toimesta tutkimus, asiaa uutisoi Kuntalehti.  Vuoden 2017 tietojen mukaan tamperelaisista 21 prosenttia oli joutunut edeltävien 12 kuukauden aikana tinkimään ruoasta, lääkkeistä tai lääkärissäkäynnistä rahan takia, ja 13 prosenttia oli pelännyt ruoan loppuvan, ennen kuin voi ostaa sitä lisää. Merkittävin köyhyyteen liittyvä haaste, eli asumisen kustannukset ja kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen saatavuuden varmistaminen, nousi siellä vahvasti esille.

Asian ratkaisusta kamppailee kaksi koulukuntaa leikkauksien, supistamisen ja perustulon ja kannustamisen koulukunnat. Siihen kulminoituu myöskin tulevan eduskuntavaalin rajalinjat. Nykypolitiikan jatkuminen on demokratialle suuri uhka. Jari Tervo kirjoitti, että Suomi tekee poliittista itsemurhaa.

Juha Sipilä aloitti vihollis-ja uhkakuvien maalaamisen puoluevaltuustossa. Tulilinjalle valikoitui tutusti vihervasemmisto ja uutena vapaavuorilaisuus. Samalla kun hän populistisesti työnsi esiin lapsilisien korottamisen ja ammattikoulutuksen opettajien määrän lisäämisen peräti samalla määrällä minkä itse leikkasi. Vakuutuskuorien kiristämisestä hän ei kuitenkaan alkanut esittämään, kun siitä on vasta tehty myönteinen päätös.

Tällaiselle tolalle on maan asiat saatu neljässä onnettomassa vuodessa.

Ei tarvitse enää kysyä, miksi olen ehdolla Vasemmiston listalla kevään vaalissa.

Kommentit

 • Sitäsaamitätilaa

  Hyvä kirjoitus, totta joka sana.
  Mutta kehuuhan Sipilä, ja se Orpo joka puheessaan medialle, miten paljon on työllisyys parantunut.

  Ja kansa uskoo ja kiittää.
  Nimittäin ne jotka ei ymmärrä kokonaisuutta.
  Ja mikä ihmeellistä kepua äänestää paljon pienituloiset eläkeläiset, joilta on eniten viety.

Kommentointi on suljettu.