Terveisiä Venäjälle ja vastauksena kyselyynne

Kirjoitin Venäjän suurlähetystölle.

Hyvä Venäjän suurlähetystö!

Kyselynne johdosta ilmoitan seuraavaa:

Tunnen useita Suomessa asuvia venäläisiä, heitä on ollut työkavereina, lapsia ja nuoria omien lasteni kanssa harrastuksissa.

En ole koskaan, enkä milloinkaan nähnyt tai kokenut heihin kohdistuvaa, ivaa, pilkkaa tai uhkailua. Arvostamme teidän kansalaisia roolistaan työntekijöinä maassamme.  Myönsin aikonaan työlupia kansalaisillenne, ja sijoitin heitä yrityksiin töihin.  Muutaman työssäolopäivän jälkeen yrittäjä tuli luokseni, että kuinka saamme tänne hänen veljiään työhön! Ovat uutteraa ja työteliästä väkeä!

Sen sijaan tämä teidän urkkiminen sellaisesta saa niskakarvani nousemaan pystyyn.

Olin nyt kyselynne vuoksi yhteydessä venäläisiin ystäviini. He olivat myöskin pöyristyneitä teidän harhaluuloistanne ja urkinnastanne.

Olen tehnyt useita matkoja raja-karjalaan sotahistoriallisen kirjoittamisen vuoksi. Olen kohdannut matkoillani suurta ystävällisyyttä, ja anteliaisuutta teidän kansalaisilta.

Molemmin puolin olemme paheksuneet ja tuominneet välillämme olleet sotatoimet. Kunnioitamme yhdessä sankarivainajien muistoa, emme ole toisiamme sotateoista syyttäneet.  Sen sijaa olemme yhdessä tuominneet Stalinin vainon uhrit, joissa tapettiin paljon suomalaisia tavallisia ihmisiä.

Senkin vuoksi tämä kyseleminen tuntuu todella ilkeälle, pahansuovalle ja typerälle.
Parasta teille olisi rakentaa kanssamme ystävyyttä, kaupallista yhteistyötä ja kansojen välistä kulttuurinvaihtoa, eikä epäillä joutavia ja typeryyksiä.
Kaatakaa itsevaltainen riistokapitalistien eliitti ja sen johtaja Vladimir Putin. Se olisi teille ja meille rajanaapureille ja kaikille kansoille paras teko teiltä.
Terveisin
Veteraanin poika, sotakirjailija, Venäjän kansan ystävä

Kommentit

 • Matti

  Putin on tänään laittanut osittaisen liikekannalle panon, koska länsi uhkailee Venäjää ydinasella? Ainoa maa Maapallola on Venäjä itse, joka uhkaa jatkuvasti ydinaseilla. Mielestäni liikekannalle pano tarkoittaa, että Putin siipiveikkoineen , henkilökuntineen, lähtee marssimaan Dompassiin. Ja muu Venäjän kansa jää litkimään votkaa. Sitä se henkinen sairaus teettää, kun järki on ulkoistettu mielikuvituksen käyttöön.

 • Matti

  Nyt on hyvä katsoa mikä on vaalitulos Etelä-Ukrainan alueiden venäjän mielisten mielipide. Minä voin sanoa jo etukäteen, että se on sata kymmenen prosentin luokkaa alueiden liittämisestä Venäjään. Tämähän olisi jo selvää ilman kansalaisten äänestämistä. Ja Putinilla vain paniikki jatkuu, kyselevät sitä, milloin Ukraina antautuu. Sitä on toitottanut myöskin Turkin Presidenttikin päivät pääksytysten. Minun mielipiteeni on ainakin, ettei milloinkaa Ukraina antaudu Putinin käskystä. Putin on aloittanut sodan yksipuolisesti Ukrainaa vastaan ja Putinin on vedettävä sotajoukkonsa pois Ukrainan maaperältä. Ja sen jälkeen Venäjän on alettava jälleenrakentaa Ukraina siihen kuntoon, kuin se oli ennen Putinin hyökkäyskäskyä.

 • Matti

  Ja Putini jatkaa vain riehumistaan, eikä loppua ole näkyvissä. Viimeisin teko on ollut kaasuputkien räjäyttäminen, vaikka asiantuntijat ovat olleet yleensä varovaisia lausunnoissaan. Mielestäni tapahtui mitä tahansa Maapallolla, niin katseet voi kääntää suoraan Putinin Venäjään. Nyt Suomen vihreä puolue nostamaan veroja ilmaston saastumisen vähentämiseksi. Uutisen mukaan 30 % enemmän ilmasto saastuu koko ajan mitä se normaalisti olisi. Juurikin kaasuvuodon takia. Kyllä nyt viimeistään olisi oltava joku ratkaisu Putinin ”sakin” touhuille. Ei tätä mielestäni mielisairaden touhuja voi enää katsella ennen kuin Maapallo on Putinin tuhoama.

 • Matti

  Niinhän se kävi, että Putin liitti osan Ukrainasta Venäjään ja kutsui Ukrainan Presidentin neuvottelupöytään. Mutta ei luetellut mitkä ovat ne erikoisehdot, jotka käydään niissä neuvotteluissa. Toivottavasti Putinille ei anneta mitään myönnytyksiä ja Ukraina luettelee ne ehdot, joilla mennään. Vai onko Putinilla joku muu tarkoitus, koska tuhosi jo kaasuputket, epäilen, että häviön suhteen seuraava teko olisi ydinaseen laukaisu länttä kohti. Nyt ei pitäisi Putinilta ottaa mitään käskyä y-pommin suhteen. Laukaisunapin painajilla on siitä vastuu, onko Naapallo vielä tulevaisuudessa asumiskelpoinen.

 • Matti

  Kremlin tiedottaja Peskov: Putin on kiinnostunut neuvotteluista Yhdysvaltojen, Ranskan ,Saksan ja Britannian kanssa. Ja Putin on samalla toivonut, ettei isot maat antaisia apua Ukrainalle.( Ukraina ei sopisi tähän neuvottelupöytään.) Joko alkaa Putinilla olla jo vaikeat oltavat, kun Länsi-maat tukevat Ukrainaa Venäjän aloittamassa sodassa. Mielestäni mitään sopimuksia Putinin kanssa ei pitäisi käydä, ennen kuin Venäjän sotajoukot ovat häipyneet Ukrainan maan kamaralta viimeiseen mieheen. Putin kuvittelee pääsevänsä liian helpolla, neuvottelemalla hänelle sopivilla ehdoilla. Tällä tavalla Putin vai pelaa lisä aikaa Ukrainan valloitukselleen. Kyllä peli olisi vihellettävä poikki Putinin sotaseikkailulle.

 • Matti

  Ilta-Sanomat: Putinin jalat liikehtivät jälleen oudosti keskusteluissa Erdoganin kanssa. Mielestäni vika on ”lipputangon” nupissa, sieltähän ne käskyt tulevat lihaksiin ja koko elimistöön. Jäämme odottaman milloin Venäjän johto vaihtuu.

 • Matti

  Tässä hiljattain oli juttua Venäläisten sotilaiden joukkoantautumisista Ukrainassa. Mielestäni yhtään antautujaa ei pitäisi jättää henkiin, sillä heille on annettava sama kohtalo, kuten heidän tekemänsä julmuudet Ukrainalaisia siviiliä kohtaan. Sillä sotilailla on päätäntävalta miten he toimivat siviiliä kohtaan, siitä ei voi Putinia syyttää. Putinin tapaus on erikseen siitä, millainen hänen kohtalonsa tulee olemaan, mikäli heidät saadaan tuomittavaksi. Yleensä Sotarikoisoikeudenkäynneissä on tapana, että pahimmat syylliset hilataan sinne pyörätuoleissa (vaikka he muuten ovat normaalisti käveleviä) että he eivät saisi kuolemantuomiota.

 • Matti

  Putin julisti sotatilan laittomasti liitetyille alueille Ukrainassa. Taitaa Putinin järki jäätyä vähitellen, sillä alkuun se oli erikoisoperaatio jo helmikuusta lähtien. Mutta nyt Putin huomasikin muuttaa sen sotatilaksi. Näin se Putin vain lähestyy pikkuhiljaa Natoa ja länttä, että saisi laukaisemaan Y-pomminsa, koska mielestäni länsi on herpaantunut Putinin jokapäiväisille uusille laille. Eilinen A-studio puhutti ” itärajalle aita”. Mielestäni aita olisi rakennettava työllisyystöinä ja koko itärajan pituudelta. Aitamateriaaliksi kävisi joskus ennen ollut pisteaita, joka oli karjatalouden käytössä. Se olisi halvin ratkaisu ja Suomesta loppuisi työttömyys samalla.

 • Matti

  ..Ja lisää Putinin ajatuksia. Ukrainalla on likainen pommi, jolla se uhkaa Venäjää. Mielestäni likaista on ainoastaan Putinin päässä ja heidän probagandaministereillään. Viimeisin uho Putilla on, että testaa ydinpommia, ( siis, likaista pommia) jonka luuli olevan Ukrainalla. Samalla voisivat kaikki Ydinasevaltiot testata, että lentääkö ydinpommit (erittäin likaiset ) Moskovaan asti, vai pitääkö tehdä pieniä säätöjä. Mielestäni lehdistöillä menee palstatilaa hukkaan julkaisemalla Venäläistä probagantaa, luulisi parempiakin aiheita olevan jonottamassa julkaisua.

 • Matti

  Nyt Putin on kääntänyt uuden sivun sotimiseen. Natsien metsästyksen epäonnistuttua, tai sitten väsynyt siihen, koska tulosta ei ole tullut. Nyt on uusi aihe sotimiselleen, nimittäin uskonto. Uusi syy jatkaa Ukrainan hävittämistä ja perusteena on, että Ukrainalaiset ovat irtaantuneet Ordotoksisesta uskonnosta. Ja. jos siinäkin mennään metsään, niin seuraavana on luultavasti puhdas Ydinpommi, jos muuta ei keksi. Tai sitten Soigu tai joku joiku kenraalikunnasta saa hänet heitettyä sivuun vallankahvasta. Muutenkin uskonto on sellainen aihe Maapallolla, että jos muuta syytä ei keksitä, niin vetäistää uskonto avuksi, niin johan rupeaa ohjukset lentämään.

Kommentointi on suljettu.