Terveisiä Venäjälle ja vastauksena kyselyynne

Kirjoitin Venäjän suurlähetystölle.

Hyvä Venäjän suurlähetystö!

Kyselynne johdosta ilmoitan seuraavaa:

Tunnen useita Suomessa asuvia venäläisiä, heitä on ollut työkavereina, lapsia ja nuoria omien lasteni kanssa harrastuksissa.

En ole koskaan, enkä milloinkaan nähnyt tai kokenut heihin kohdistuvaa, ivaa, pilkkaa tai uhkailua. Arvostamme teidän kansalaisia roolistaan työntekijöinä maassamme.  Myönsin aikonaan työlupia kansalaisillenne, ja sijoitin heitä yrityksiin töihin.  Muutaman työssäolopäivän jälkeen yrittäjä tuli luokseni, että kuinka saamme tänne hänen veljiään työhön! Ovat uutteraa ja työteliästä väkeä!

Sen sijaan tämä teidän urkkiminen sellaisesta saa niskakarvani nousemaan pystyyn.

Olin nyt kyselynne vuoksi yhteydessä venäläisiin ystäviini. He olivat myöskin pöyristyneitä teidän harhaluuloistanne ja urkinnastanne.

Olen tehnyt useita matkoja raja-karjalaan sotahistoriallisen kirjoittamisen vuoksi. Olen kohdannut matkoillani suurta ystävällisyyttä, ja anteliaisuutta teidän kansalaisilta.

Molemmin puolin olemme paheksuneet ja tuominneet välillämme olleet sotatoimet. Kunnioitamme yhdessä sankarivainajien muistoa, emme ole toisiamme sotateoista syyttäneet.  Sen sijaa olemme yhdessä tuominneet Stalinin vainon uhrit, joissa tapettiin paljon suomalaisia tavallisia ihmisiä.

Senkin vuoksi tämä kyseleminen tuntuu todella ilkeälle, pahansuovalle ja typerälle.
Parasta teille olisi rakentaa kanssamme ystävyyttä, kaupallista yhteistyötä ja kansojen välistä kulttuurinvaihtoa, eikä epäillä joutavia ja typeryyksiä.
Kaatakaa itsevaltainen riistokapitalistien eliitti ja sen johtaja Vladimir Putin. Se olisi teille ja meille rajanaapureille ja kaikille kansoille paras teko teiltä.
Terveisin
Veteraanin poika, sotakirjailija, Venäjän kansan ystävä

Jätä kommentti

*