Tyhmän ja köyhän myllyt tyhjää jauhaa!

Kuten olet huomannut sosiaali-ja terveydenhoitomallin suurremonttia on tehty diktaattorisin keinoin. Siinä on eduskunta saanut luottaa Sipilään ja Orpoon, eikä toisinpäin.

Valmisteluun on totisesti käytetty aikaa ja rahaa. Väliaikaishallinnon valmistelussa on koottu maakuntaliittojen, kuntien, sairaanhoitopiirien, ELY-keskusten ja TE-toimistojen edustajat valmistelemaan omia tulevia työpaikkojaan.
Tulevien maakuntien kiinteistöomaisuutta hallinnoimaan tarkoitetussa Maakuntien tilakeskus Oy:ssä, 0n toimittu jo reilu vuosi, vaikka sillä ei ole vielä mitään hallinnoitavaa.

Perustuslakivaliokuntaa moitittiin Maaseudun tulevaisuuden uutispäällikön toimesta ei valiokunnaksi. Kun siellä pohdittiin sitäkin kuinka maalaisten terveydenhoidon tulevaisuus järjestetään.
Valiokunta kesti kuitenkin poliittisen painostuksen ja siltä tuli kovaa palautetta, jonka löydät täältä.

Valiokunta painottaa, että hallitus ei voi asettaa eduskuntaa tapahtuneiden tosiasioiden eteen eli hyväksymään lainsäädännön siksi, että sen täytäntöönpanon valmistelu on pitkällä.

Asiasta jyrähti Uuden Suomen jutussa oikeustieteen professori Pauli Rautiainen. Hänen mukaan asiaa tulee tarkastella ministerivastuulain puitteissa.

Meillä on kaksi kaupallista -sulle mulle- tavaratalopuoluetta hallituksessa.
Nämä puolueet ovat aatteensa romuttaneita kauppakeskuksia, joista eniten maksava saa ostaa kivoja tuotteita, kuten veroalennuksia, apteekkariavustuksia, rautatiet, maantiet, metsähallinnnon, Vapon, postin, terveyspalveluja ja valtion tukirahoja sukulaisten Kankkulan kaivoksiin.

Nämä myös rötöstelevät sosiaalisella asuntorahoituksella, kuten Keskustan Nuorisosäätiön sotkut osoittavat. Asuntorahasto ARA on nyt vienyt Nuorisosäätiön yleishyödylliset oikeudet lakien vastaisen toiminnan vuoksi.

Siellä myydään myös toisten omaisuutta, kuten kuntien sote-tiloja.

Taseet lihoiksi, kuten Sipilä julisti ja perusti sitä varten oman Vake oy:n jonka kautta kauppa käy.

Onpa tässä taivaassa tarjolla takiaisillekin, hauskoja (yksityistarpeen) ulkomaan matkoja, ministerin Audit, tulevia virkoja ja sotilaallisia arvoja. Soinin mielenosoitusmatkasta Kanadaan löydät takakonttisihteerin Samuli Virtasen twiitin, jossa ylvästellään Soinin ministerin roolilla ko. matkalla.

Ilman vaaleja valittu hallituksen takuun vararengas saa tehdä mitä vaan. Sipilä siunasi tapahtuman yksityiseksi.

Soini saa laittaa milloin minkinlaisen lippalakin päähänsä, rasistihatun, abortin vastaisen ja uskontohihhulin hatun. Ministerin luulisi olevan 24H Suomen käytössä, eikä tulisi hillua vierailumaan ja suomen edun vastaisissa mielenosoituksessa.

Hallitus on aloittanut oman propagandansa tietysti valtion varoin  ja kertoo siitä mieltä meidän tulee olla harjoitetusta politiikasta. Jopa suuri mahtava itäinen propagandaosastoineen on asiasta kateellinen.

Nyt kun ollaan somessa kohistu suvivirrestä on sen alle jäänyt mm. Ylen tekemä tutkimus köyhyyden kasvusta. Tutkimuksen mukaan köyhyysrajalla elävän kustannukset nousevat enemmän kuin muiden kustannukset.

Tilastokeskuksen findikaattorin mukaan vuoden 2017 aikana oli ulosoton perintätoimien kohteena 558 285 velallista, mikä on 1,4 % enemmän kuin edellisvuonna. Velallisista luonnollisia henkilöitä oli 501 642 (89,9 %).

Heitä varmaan kokoomuksen lakimies empatiavajokki Otto Meren läpänheitto velanmaksusta lievittää.

Kuntaliitto selvitti helmikuussa 2018 kuntien velkojen perintää. Perintälakia kiertää yli 55% kunnista. Selvityksen mukaan kunnat käyttävät perintätoimistoja periäkseen suoraan ulosottokelpoisia saatavia, kuten sote-maksuja.

Tällaisia maksuja ei perintätoimisto voi kuitenkaan lähettää lain mukaan ulosottoon. Näin kuitenkin tehdään, että perintätoimisto lähettää laskun ulosottoon kunnan nimissä teknisenä toimijana. Kuinka monessa Pohjois-Savon kunnassa rikotaan tätä lakia?