Hot barre on tehokas lääke ärtymyksen poistoon!

dav

Element Studio tarjosi Kuopio tanssii ja soi -festarin yhteydessä hot barren kokeilutunteja kolmena perättäisenä päivänä. Hirvitti mainostettu 45 asteen lämpö treenisalissa. Aktiivisauna!?

Laitoin varmuuden vuoksi puhelimeen sovelluksen, jolla voisin tarvittaessa viimeisillä voimillani soittaa 112:een niin että hälytyskeskus saisi samalla tiedon olinpaikastani.

Ostin Elementin vastaanottoaulan automaatista vesipullon, hukkasin sen saman tien yrittäessäni ymmärtää säilytyslokeroiden lukkosysteemiä, ostin uuden pullon ja löysin heti sen jälkeen ensiksi ostamani metallihyllyltä irtolukkojen vierestä.

Otti kaaliin. Olin nukkunut huonosti ja ärsytti pienikin vastoinkäymiskupru. Teki mieli kadota ovesta ulos, perua koko barre. En perunut, vaan pujottelin kuntosalien ja portaiden läpi alasaliin. Alhaallahan se oli Dantenkin kuuma helvetti.

Valitsin paikkani tangon äärestä katossa hohkaavien infrapunalamppujen välistä. Elementin Katariina Pahkala saapui hehkeänä paikalle. Neuvoi meitä hakemaan käsipainot, pallot ja matot. Hikeä puski jo kun kannoimme varusteita neliönmuotoisen tankokarsinan ympärille.

– Tänään meillä on vain 32,5 astetta lämpöä, kun edellinen tunti vasta jokin aika sitten päättyi, Katariina ilmoitti valittelevasti.

Muutaman muunkin barrekokeilijan kasvot ja hartioiden asento kuin vain minun rentoutuivat Katariinan ilmoituksen myötä.

Nostettiin kättä tangolle, taivutettiin kylkeä kaarelle, pumpattiin reisilihasten varassa kroppaa ylös ja alas. Työnnettiin yhtä jalkaa seisaaltaan  sitkaasti taakse nojaten samalla käsillä tankoon,  tuotiin jalka takaisin ja nostettiin koukistaen ylös eteen samalla kun köyristettiin selkä. Rutistus vatsalihaksilla! Sen jälkeen painot käsiin ja ojentajalihasten hidasta kidutusta. Treeni onkin tanssijan kehittämä, tanssijat lihasten kidutuksen ammattilaisia.

Pulssi pysyi kuitenkin kohtuullisena, sen verran hidastempoisena pidettiin vauhti. Hiki valui noroina silmäkuoppiin. Kaikkien naamat kiilsivät paitsi Katariinan, joka jollain konstilla pysyi yhtä hehkeänä ja tuoreena kuin tunnin alussa.

Katariina Pahkala näyttää meille ”can can”-liikkeen käsipainojen kanssa (blogin kuvat kirjoittajan ottamia)

Kova kaali kypsyi ja pehmeni infrapunalamppujen hohkassa. Ärtymys suli ja höyrystyi pois. Veden pinta juomapulloissa laski hurjaa vauhtia. Hyvä että tuli ostettua kaksi!

Venyttelimme pakarat ja pohkeet. Tuntui aika imakalta lihaksissa. Katariina kertoili seuraavan päivän ohjelmasta.

Pujottelin treenisalista takaisin yläkertaan. Kuntosalin oven pielessä Pahvi-Uotinen katseli tuloani hymyilevän coolina. Otin selfien Pahvi-Uotisen vieressä. Ajattelin että kuvitan sillä tämän tekstin.

En kuvittanut.  Kaksi tuntia saunoneen tomaatin kontrasti cooliin Uotiseen oli liian raju.

– Et näyttäisi tuolta jos seisoisit alasalissa infrapunalampun alla kolmentoista naisen hikoillessa ilman suhteellisen kosteuden lähelle sataa, sanoin Pahvi-Jormalle.

Majapaikassani suihkun jälkeen hot barre kampitti minut lopullisesti. Nokosten tarve valtasi koko kropan. Taistelin vastaan: olin sopinut lounastapaamisen ystävän kanssa ja illemmalla olin menossa kahteen tanssiesitykseen.

Raivasin mielessäni seuraavan treenitunnin jälkeiseen iltapäivään vapaata aikaa nukkua.

Mutta seuraavan päivän hot barre virkistikin minut! Olin nukkunut yön hyvin, olin juonut aamun mittaan paljon vettä ja syönyt hyvän aamiaisen. Lihaksissa tuntii edellisen päivän treeni. Otin painojen kanssa iisimmin.

Tänään olisi kolmas kerta. Joudun jättämään sen väliin. Hot barre-treeni on niin tehokasta, että lihakseni eivät suostu enää lähtemään kolmantena perättäisenä päivänä mukaani salille.

Sitäpaitsi pelkään, että sali saadaan tänään lämmitettyä siihen luvattuun 45 asteeseen. Eilen kun Katariina ilmoitti lukemaksi jo 35!

Jätä kommentti

*