Alko apuna

Nyt löytyy Alkon myymälöistä apukeino rattijuopumukselta välttymiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Alko on ruvennut myymään Promilless sylkitestiliuskoja. Ensi havainto tästä uudistuksesta oli MTV:n Promilless-mainoksissa, joissa saatavuuslistaan oli ilmaantunut Alkon myymälät.

Viikko sitten kävin varmistamassa uutisen Iisalmen Alkossa ja siellä tosiaan on myytävänä Promilless-pakkauksia kassan vieressä. Hinta oli 7 euroa. Uutta on pakkauksen päällä oleva iso teksti ZERO. Tämä oli uutta, ennen testiliuskojen mittausraja oli 0,2 promillea. Uudet liuskat mittaavat alkoholipitoisuuden nollarajan.

Liikenteessähän on alkoholille nollatoleranssi ja nyt sylkitestissä on sama toleranssiraja. Alko on samalla nollatoleranssilinjalla. Kiitokset ja onnittelut Alkolle siitä, että Promilless testiliuskat on otettu myyntilistoille. Nyt alkoholitestiuskoja on saatavilla juuri oikeassa paikassa. Alkosta on tullut uusi toimija rattijuopumusten ennalta ehkäisemisessä.

Rattijuopumusten välttämisessä on tavallaan kolme materiaalista menetelmää: sylkitesti, alkometri ja alkolukko. Neljäs keino on immateriaalinen laskuopillinen selviämisaikojen ennakointi. Tästä aiheesta kerron tarkemmin seuraavassa blogissa.