Alkoholin annostaulukot Iisalmen torilla 1.4.2016

Huomenna on aprillipäivä, ja tapana on esittää jotain ennen näkemätöntä ja ihmeellistä. Tätä on tarjolla perjantaina 1.4.2016 Iisalmen torilla klo 8 – 12. Vaikka viinikeskustelu on vilkasta, tarjolla ei ole viiniä eikä muitakaan virvokkeita, vaan pätevät ohjeet miten niitä tulisi nauttia.
Ohjeet ovat yksilöllinen annostaulukko, josta näkyy kämmenen kokoiselle lapulle koottuna kaikki tarpeellinen tieto alkoholijuomien annostelusta. Samalla lapulla ovat tarpeelliset selitykset.
Taulukosta näkee, paljonko on liian paljon annosmäärinä, palamisaikana ja promilleina. Selityksistä selviää, mitkä ovat yksilölliset annosmäärät eri nauttimistasoilla: kohtuus, riskikäyttö, kertajuominen ja täysteho. Mielestäni tärkein asia on selviämisaika, se onkin taulukon ensimmäisenä sarakkeena.
Alkoholiohjeistusta on kyllä paljon tarjolla, mutta taulukossa kaikki tärkeä tieto on koottu yhdelle lapulle havainnolliseen muotoon.
Toisaalta jokainen pystyy itse miettimään taulukon esittämät asiat, kunhan osaa verenalkoholin promillekaavan. Laskelmat ovat vähän vaivalloisia, ja sen takia on hyvä nähdä kaikki tulokset valmiina taulukosta. Alkoholikeskustelussa kukin taho puhuu omaan pussiinsa, itse olen sivullinen ja puhun laskuopin pussiin.
Alkoholi on vakava asia eikä aprillipila. Inhorealistikin voinee hyödyntää aprillipäivää laskuopin pussiin puhumiseen. Puhe ei aprillipäivään pääty. Seuraava taulukkotarjous on suunnitteilla vappua edeltävälle viikolle.

Kommentit

  • Pena

    Tämmösiä tarjoiluja torille useammin,minäkin otin sen verran että henki haisi,ja kaksi polisia kantoi putkaan!!!

    • Kalevi Rissanen

      Annostaulukolla voisi välttää putkaan joutumisen. Taulukosta näkee etukäteen, montako annosta kuhunkin tarkoitukseen voi ottaa. Sormi ruutuun ja sillä selvä, ei tulisi otetuksi vahingossa liikaa.

Jätä kommentti

*