Annostaulukoita torilta aprillipäivänä

Blogieni yksi pääaihe on yksilölliset annostaulukot alkoholijuomille. Taulukon laatimisesta kirjoitin blogeissa 5.11.14 ja 15.2.15. Olisi kiinnostavaa tietää, moniko lukijoista on itse näitä annostaulukoita laatinut. Kertokaa blogin kommentissa.
Ovathan nämä jutut olleet inhorealistista niuhotusta. Mutta otetaan välillä rennommin. Suunnitelmissa on tulla jakamaan ja esittelemään taulukoita Iisalmen torille aprillipäivänä keskiviikkona 1.4.2015.
Aikomukseni on jakaa kahta taulukkotyyppiä. Ensimmäinen on 9 x 9 kokoinen ruudukko, jossa selityksissä luetellaan kohtuuden, riskikäytön/suurkulutuksen, kertakäytön ja täystehon määrät. Toinen on pienempi 5 x 9 ruudukko, jossa on mukana sarake omaa painoa vastaaville annoksille. Selitykset ovat suppeammat mutta toisaalta käyttökelpoisemmat.
Tarjolla on yksittäisiä taulukkolappuja tai A4 kokoisia arkkeja, joissa on 4 – 8 taulukkoa. Lisäksi näytillä on taulukkosysteemin ”toimistoversio”, joka esittää laskentasysteemin periaatteen laajemmin.
Miksi aprillipäivänä? Sehän on perinteinen päivä esittää humpuukiuutisia. Blogeista on etukäteen arvioitavissa ovatko taulukkoasiat humpuukia vai asiaa. Torilla taulukoita on nähtävänä ja mukaan otettavissa.
Aprillipäivän uutisena mainittakoon, että annostaulukot ovat ratkaisu alkoholihaittojen ongelmaan. Alkoholilaskelmissa on ilmaantunut erikoinen piirre. Jokseenkin kaikki ongelmat voidaan ratkaista kahdella tai useammalla laskentatavalla ja ne tuottavat samat tulokset. Promilletkin voi laskea seitsemällä eri tavalla.
Aprillipäivän merkeissä voidaan pohtia, ovatko laskuopilliset keinot alkoholiongelman ratkaisemiseksi totta vai aprillia. Taulukot ovat ainakin totta kuin kertotaulu. Yleinen mielipide ratkaiskoon onko niillä mitään virkaa.