Itsenäisyys on iloinen asia

Teksti sisältää tuote- ja hintatietoja

Meille suomalaisille itsenäisyydellä on monta ilmenemismuotoa. Joillekin se on itsenäisyyspäivän iltana kaksi kynttilää ikkunanlaudalla, toisille lasillinen kuohuvaa itsenäisyyden kunniaksi, osalla nousee Suomen lippu salkoon ja osa seuraa Itsenäisyyspäivän vastaanottoa Presidentin linnassa.

P1030422 pieni

Kynttilämuodostelma Suomen lipusta juhlistaa ja valaisee Suomen Itsenäisyyspäivää.

P1280166 pieni

Sota-ajan miekka, kranaatin hylsyt ja Marskin Ryyppy ovat osa Suomen itsenäisyyden taivalta.

P1110507 pieni

Veijo Meren Manillaköyden tapaan Suomeen kulkeutunut miekka on alkujaan venäläinen kasakan miekka huotralla. Lievästi kaareutuva miekka on peräisin vuodelta 1928, ja sen muoto tulee Kaukasiasta. Miekan kahvassa C.C.C.P.:n mukaisesti viisisakarainen tähti, vasara ja sirppi. Huotrassa on mukana irrotettava pistin.

P1030437 pieni

Havelin malja on tullut tunnetuksi keskieurooppalaisen ravintolan U’Modre Kachnicky’n (Sininen Ankanpoikanen) aromilasina. Ainutlaatuinen suupuhallettu, käsin tehty lasi on noin 35 cm korkea ja painaa 680 grammaa. Lasin paksuus on 2 mm ja vetoisuus noin 2 l. Havelin maljassa juoman tuoksut ja ominaisuudet nousevat todella hyvin esille, ja laseja kilistettäessä sointi on kuin pienten kirkonkellojen.

P1030424 pieni

Mannerheimin sodanaikaisen adjutantin Ragnar Grönvallin mukaan aidon Marskin ryypyn rakenne on;

Eau-de Vie de la table Ronde de St. Michel: 1 l Linie-Aquavit, 2 cl vermuttia, 1 cl giniä

Tarjoillaan huurteisena, lasi piripintaan täytettynä ja nautitaan läikyttämättä. Juodaan joko kahdella siemauksella tai ”pureskellen”. Kyynärpään ollessa suoraan vartalosta ulospäin, lasi tuodaan lähelle vartaloa, katsotaan vastapäätä istuvaa silmiin ja kohotetaan lasi kohti suuta.

Marskin Ryyppy. Suomi, Lignell & Piispanen. Alko nro 412. Hinta 21,00.

Väritön, pomeranssinkuorinen tuoksu ja kuiva (3 g/l), tasapainoinen, hennon yrttinen ja mausteinen maku.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ