Viinimatkalla Espanjan makujen illassa

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja

Espanjalaiset eväät maistuivat Kansalaisopiston illassa Juankoskella

Juankosken Kansalaisopiston ruoka- ja viinikurssilaiset kokkaavat kuluvana kautena vierailevien viini- ja ruokataiteilijoiden kanssa. Kauden ensimmäisessä kokoontumisessa vieraaksi saapui espanjalainen Arturo Domingo. Illan ruoka- ja viinivalinnat rakentuivat Arturon kotimaan ympärille, kohokohtana Arturon valmistama aito merellinen paella.

Illan menun alkuosan tapakset rakentuivat kurssilaiset parityönä. Esillä oli Sadun ja Karin kala/äyriäis- leipiä, Päivin ja Petrin coca de trampoa tapas-tyyliin, Penan ja Ramin syksymetsän tapasleipiä, Esan ja Sepon maustekuhaa, Harrin ja Timon tortilla Espanolaa sekä Pirjon ja Sarin kasvispaellaa. Jälkipalana Merjan ja Tuija Crema Catalana.

P1270773-pieni

Juankoskelaisissa tapas-toteutuksissa oli aitoa espanjalaista otetta niin makujen kuin esillepanon puolesta.

 

Paellajuttu-crop

Barcelonasta kotoisin oleva Arturo Domingo on tehnyt elämäntyönsä Suomessa Espanjan Suurlähetystön kaupallisella osastolla. Espanjalaisena Arturolla riitti kerrottavaa ja kuulijoita tapaspöydän ääressä.

Arturo paella valmis-crop

Paella on Arturo Domingon tyylikäs ja maukas toteutus todellisiin espanjalaisiin makuihin.

Paellaporukka-crop

Juankosken ruoka- ja viinikurssi kokoontui paellan ääreen espanjalaisissa tunnelmissa.

Pari sanaa illan espanjalaisista viineistä. Ilta alkoi lasillisella cavaa Extremadurasta. Tapasten kanssa maistelussa oli cavaa, Torresin Gran Coronasia Penedesistä ja Valdubon Roblea Ribera del Duerosta. Paellan merellisiin ja paahteisiin makuihin maisteltiin Albarino valkoviiniä Galicista sekä Verdejoa Ruedasta sekä puolimakeaa Oloroso Sherryä. Crema Catalanalle ehdoton valinta oli Moscatel-rypäleistä tehty makea väkevöity Floralis.

Teksti: Heikki Remes

Kuvat: Satu Tuppurainen ja Heikki Remes

Lue lisää illan menosta Viinimies.com -blogista