Hirvihaukku on keväinen välipala

*Artikkeli sisältää tuote- ja hintatietoja  

Alkutalvella on hyvä kurkistaa pakastearkulle ja hyödyntää edellisvuonna pakastetut ruokatarpeet. Mikäli pakasteesta löytyy vielä jauhettua hirvenlihaa, niin niistä tehdyt pienet pihvit ovat maistuva lisä perinteisille hirviherkuille. Ne toimivat sopivina haukkapaloina niin hiihtolomalla mökillä kuin kotosalla täyttävinä välipaloina.

P1260201 pieni

Hirviburger on pieni välipala, jossa on eväitä ja makuja suureen nautintoon. Hirvenjauhelihasta paistetut mehevät pihvit maistuvat itsetehtyjen, tuoreiden sämpylöiden välissä. Lisukkeissa on valinnanvaraa sipulirenkaista majoneesiin ja yrtteihin!

P1230635 pieni

Pannulla paistuessaan maustetut hirven jauhelihapihvit saavat makuunsa paahteisuutta ja syvyyttä.

Hirvenlihapihvit (13‒16 kpl):
600 g hirven jauhelihaa
400 g sikanauta jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 sipuli pieniksi silputtuna
2 pientä kananmunaa
suolaa
lihamaustetta

Sekoita lihat keskenään ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua kaksi tuntia. Tarkista maku ja paista jauhelihasta pannulla voissa pieniä pihvejä.

P1260205 pieni

Kaurapuuron lopusta, tilkasta vettä, palasta hiivaa, jauhoista, suolasta ja rypsiöljystä rakentuu maukas sämpylätaikina. Pienet sämpylät maistuvat välipalana tai eväinä retkellä.

Pinotage ja riistaruoka ovat maukas yhdistelmä
Pinotagessa ja riistan aromeissa on aitoutta sekä vivahteikkuutta.  Etelä-Afrikkalaisen KWV:n Pinotagen savuinen sekä mausteinen olemus istuu hyvin hirvijauhelihan vastaaviin aromeihin. Rypäleet tulevat läheltä merta ja antavat viinille raikkautta. Näin viinikokonaisuudesta tulee luonnikas ja se sopii tasapainoisesti hirviburgerin täyteläiseen makuun.

P1260215 pieni

Pinotage on aito afrikkalainen viinielämys.

Viinilasillinen:
KWV Classic Collection Pinotage. Etelä-Afrikka, Western Cape 2013. Alko nro 6726. Hinta 9,99.
Tummanpunainen, marjaisa tuoksu ja täyteläinen, hennon tanniininen, savuinen ja mausteinen maku.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com