*Kirjoitus sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja
Isänpäivää vietetään sankarin toiveitten mukaan, ja pöytä katetaan juhlittavan makumieltymyksiin sovitellen. Itsepyydetty kala kotirannasta, lähiseudun luomukaritsa ja ruusunmarjahillo kuuluvat juhlapöytään. Viinivalinnat jätetään isän huoleksi, jolloin nekin ovat linjassa ruokavalintojen kanssa.
Verkon lasku isänpäivän aamuhämärässä on syksyinen elämys, jolloin tutulla kalaporukalla eletään yhteisöllisyyttä ja samalla hankitaan pöytään pantavaa iltapäivän juhla-aterialle.
Isien juhlapäivänä marraskuun alussa vedet ovat normaalisti jo niin viilentyneet, että siikakin on tulollaan.
Tämän tuoreempaa ei savusiika voi olla, kuin aamulla pyydetty siika ensin suolataan ja sitten savustetaan.
Isän arvostaa yksinkertaisia makuja, jotka karitsan kyljykset saavat uunissa hitaasti kysyessään.
Jälkiruokana maistuu jäätelö itsetehdyn ruusunmarjahillon kanssa.
Ukin kohdalla jälkiruokavalinnat poikkeavat hieman totutusta, sillä mieluista ovat hiekkalaatikolla tarjotut mutakakut koristeinaan viiniköynnöksien rypäletertut ja ruusun kiulukat!
Isänpäivän viinivalinnoille löytyy varmasti sopivat viinikumppanit Extremaduran viinilajitelmasta, jossa valkoiset Pardina ja Eva/Beba -rypäleet tuovat hieman eksotiikkaa tarjontaa.
Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com