Isänpäivää isän kädestä, viinimatka juhlien valmisteluihin

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja

Isänpäivää vietetään sankarin toiveitten mukaan, ja pöytä katetaan juhlittavan makumieltymyksiin sovitellen. Itsepyydetty kala kotirannasta, lähiseudun luomukaritsa ja ruusunmarjahillo kuuluvat juhlapöytään. Viinivalinnat jätetään isän huoleksi, jolloin nekin ovat linjassa ruokavalintojen kanssa.

P1280007 pieni

Verkon lasku isänpäivän aamuhämärässä on syksyinen elämys, jolloin tutulla kalaporukalla eletään yhteisöllisyyttä ja samalla hankitaan pöytään pantavaa iltapäivän juhla-aterialle.

P1280015 pieni

Isien juhlapäivänä marraskuun alussa vedet ovat normaalisti jo niin viilentyneet, että siikakin on tulollaan.

P1280039 pieni

Tämän tuoreempaa ei savusiika voi olla, kuin aamulla pyydetty siika ensin suolataan ja sitten savustetaan.

P1270880 pieni

Isän arvostaa yksinkertaisia makuja, jotka karitsan kyljykset saavat uunissa hitaasti kysyessään.

P1270970-crop

Jälkiruokana maistuu jäätelö itsetehdyn ruusunmarjahillon kanssa.

P1280035 pieni

Ukin kohdalla jälkiruokavalinnat poikkeavat hieman totutusta, sillä mieluista ovat hiekkalaatikolla tarjotut mutakakut koristeinaan viiniköynnöksien rypäletertut ja ruusun kiulukat!

P1280002-crop pieni

Isänpäivän viinivalinnoille löytyy varmasti sopivat viinikumppanit Extremaduran viinilajitelmasta, jossa valkoiset Pardina ja Eva/Beba -rypäleet tuovat hieman eksotiikkaa tarjontaa.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes

www.viinimies.com

Jätä kommentti

*